Kamizdat Rentgen: Zergon, Peter Jenko

2021

Kamizdat Rentgen: Zergon, Peter Jenko Oblikovanje / Design: Luka Prinčič

Na dan objave zvočne elektro-zgodbe z naslovom DOLOS, ki meri na betonske geometrične strukture in triknologijo grškega mitološkega bitja, bo Zergon v živo predstavil svoj magični svet elektro struktur modularne sinteze v Kinu Šiška. Plesišče pa bo z živim nastopom prepariral Peter Jenko (Timequake, Moringa, Chilli Space, Colours).

Zergon (Aleš Hieng) je DJ, glasbeni producent in zvočni umetnik iz Ljubljane. Dolgoletni član kolektiva Synaptic Crew poleg klubske produkcije elektronske glasbe med drugim deluje tudi na področju avdio-vizualnih performansov in na širokem polju DIY elektronike. Njegovo zvočno raziskovanje in avdio-vizualno eksperimentiranje obsega širok spekter žanrov od deep-housa in tehna, do IDM-a, nojza in abstraktnega drona. Njegovi glasbeni nastopi so osnovani na improvizaciji – programiranje ritmičnih in melodičnih sekvenčnih vzorcev v živo in oblikovanje zvokov na sintetizatorjih zvoka. Objavljal je na Synaptic Pathways, Chilli Space in Kamizdat, ter na svojem Bandcampu (Tunse EP, Shiny Protons Bursting). Podpisuje se tudi pod avdio-vizualna in zvočno-prostorska sodelovanja z Robertino Šebjanič in Ido Hiršenfelder (Time Displacement / Chemobrionic Garden, Sound Disposition / Crystal Garden).

več na https://zergon.org

Peter Jenko je skladatelj elektronske glasbe iz Ljubljane. Soustvarja in nastopa z zasedbama Timequake in Moringa. Za njegova dela je značilen eksperimentalni pristop, s katerim raziskuje odnos med enakim in istim, med zanko in sekvenco, med digitalnim in analognim ter med naravnim in umetnim. Verjame v neizčrpen didaktičen potencial elektronske glasbe pri učenju glasbe kakor tudi ostalih umetnosti in znanosti. Zvočni sliki njegovih del, ki nastaja pod taktirko sekvencerjev in ritem mašin, daje pečat edinstvena kombinacija modularnega ter analognih in digitalnih sintetizatorjev, ki jih že vrsto let zbira ter sestavlja.

več na: https://www.youtube.com/c/PeterJenko

▂ KAMIZDAT RENTGEN ▂
» Kamizdat Rentgen « je vpogled pod površino kože, pogled na meseni preplet kosti, mišic in živčevja, ki tvorijo raznolikost zvočnih teles. Gre za serijo večerov, s katero si pri založbi Kamizdat želimo vzpostaviti večjo prisotnost pustolovskih glasbenih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki hodijo po terenu, na katerem pogosto ni še shojenih poti. Večeri so pogosto tesno povezani z novimi glasbenimi izdajami.

https://kamizdat.si

 

Produkcija: Emanat v sodelovanju s Kinom Šiška.
Finančna podpora projektu: Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo RS.

 

Pretekli dogodki

  1. , Kino Šiška, Ljubljana, SI

SLIKE