Sindikat odklonskih entitet

2019

»Sindikat odklonskih entitet« je platforma, ki predstavlja odklonske obrobne žanre, z elementi kabareta, nove burleske, kvira, groteske, ironije in satire. V program vključujemo odrska dela, ki se svojih vsebin lotevajo na neposreden, ironičen, a tudi subverziven in angažiran način. Hkrati pa izstopajo iz uveljavljenih žanrskih, pogosto pa tudi konceptualnih okvirov in se izogibajo uporabi populističnih klišejev ter seksističnih, šovinističnih ali ksenofobnih izjav.

Platforma predstavlja predvsem domače ustvarjalce, selekcijo pa dopolnjujejo zanimivi mednarodni gosti, delavnice in drugi dogodki.

Platforma Sindikat je pobuda zavoda Emanat, ki se od ustanovitve leta 2007 ukvarja s promocijo sodobnega plesa in sodobnih odrskih umetnosti. Poleg odrskih, večmedijskih, glasbenih, založniških in izobraževalnih aktivnosti razvijamo tudi žanre nove burleske, kabareta in sodobnih performativnih praks z lastnim ciklom tehnoburleske Tatovi podob, v sodelovanju z različnimi nevladnimi akterji in prizorišči pa že več let prirejamo tudi kakovostne in odmevne delavnice za domače ustvarjalce z mednarodno uveljavljenimi ustvarjalci tovrstnih žanrov.

Spletna stran festivala: https://sindikat.emanat.si/
FB: https://www.facebook.com/edgyurbangenres
Kontakt: sabina@emanat.si
 

SLIKE