Kamizdat Rentgen: Access Frame: Authority & Netlabel Day

2024

Kamizdat Rentgen: Access Frame: Authority & Netlabel Day Oblikovanje / Design: Luka Prinčič

Vsako leto imamo 14. julija priložnost postaviti vprašanje o stanju med skupnim, zasebnim in javnim oziroma gmajno, trgom in državo. Vsako leto imamo na dan spletnih založb priložnost ponovno pogledati v oči kolegom glasbenikom, producentom, založnikom na glasbeni sceni in si jasno povedati, da obstaja alternativa kolektivnim organizacijam in principom uzakonjenega avtorskega prava. Nekateri želijo biti bližje svojim občinstvom in ne sprejemajo tržnega in potrošniškega imperativa. To je ustvarjalna gmajna.

Na ta dan pri založbi Kamizdat izdajamo tudi zbirko zvokov v serijalki Access Frame, ki letos nosi naslov Authority. Z izdajo povezan koncertni dogodek Kamizdat Rentgen: Access Frame: Authority & Netlabel Day ima močno mednarodno komponento in letos kot novost pripravlja mali mednarodni hibridni diskurzivni program z okroglo mizo na temo "Dan spletnih založb in ustvarjalna gmajna v 2024". Lahko ji prisostvujete ob 19. uri, nadaljujemo s koncertom v živo, globalni javnosti in skupnosti pa bosta dostopna tudi preko spletnega prenosa na live.pretok.tv.

Nastopajoče_i

Okrogla miza: Dan spletnih založb in ustvarjalna gmajna v 2024 (Luka Prinčič, Konrad Behr, Set Hallström)

Lifecutter
Oka
Karmen Ponikvar

Kikiriki & Luka Prinčič


▂ KAMIZDAT RENTGEN ▂
»Kamizdat Rentgen« je vpogled pod površino kože, pogled na meseni preplet kosti, mišic in živčevja, ki tvorijo raznolikost zvočnih teles. Gre za serijo večerov, s katero si pri založbi Kamizdat želimo vzpostaviti večjo prisotnost pustolovskih glasbenih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki hodijo po terenu, na katerem pogosto ni še shojenih poti. Večeri so pogosto tesno povezani z novimi glasbenimi izdajami.

https://kamizdat.si

Podpora

Produkcija: Emanat
Soorganizacija: Kino Šiška
Finančna podpora projektu: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

Pretekli dogodki

  1. , Dvorana Komuna, Kino Šiška, Ljubljana, SI

SLIKE