Ann-Christin Berg Kongsness, Ingrid Berger Myhre: Tunel

2014

Ann-Christin Berg Kongsness, Ingrid Berger Myhre: Tunel / The Tunnel foto/photo by: Nada Žgank

O predstavi

 

Predstava Tunel se posveča iskanju načinov, kako skozi neposreden sinestetičen izraz med seboj približati telo in domišljijo. Na delo v predstavi lahko gledamo kot na poskus mapiranja, do kod se enači domet gledališke reprezentacije in prezentacije teles.

Vse, kar je storjeno, se oblikuje in pripravlja na prihajajoči hip ter na izbire, ki jih ponuja. Nič ni odvečno, vse je vzeto v premislek. Delovanje predlaga gibanje kot način prenosa, kot košček dela, ali enostavneje, kot nepretenciozno nujo za osvojitev prihajajoče poti.

Napredovanje potovanja se lahko primerja z izkopavanjem tunela, kjer je sedanji trenutek enako pomemben kot pretekli, ter s tem posredno vzamemo v obzir preteklo zgodovino, kot je bila narejena. 

Video >> 

Ann-Christin Berg Kongsness in Ingrid Berger Myhre bosta v avgustu 2014 v okviru rezidence Javnega sklada za kulturne dejavnost (JSKD RS) uporabljali prostore Cepetke pri JSKD in v Stari elektrarni SMEEL. V okviru festivala Mladi levi 2014 bosta izvedli predstavitev predstave Tunel, njunega dela v nastajanju.

Sodelavci

Koncept in izvedba: Ann-Christin Berg Kongsness, Ingrid Berger Myhre
Umetniški sodelavci: Alex Zakkas, Lasse Passage
Svetovanje:  Guy Dartnell, Codaspace Copenhagen 2013
Foto/video: Lars Kristian Flemmen

Podpora

Partnerji/rezidence: PAF(FR), Le Pantographe (CH), Stamm Studio (CH), CSC Garage Nardini (IT), Teatro Fundamenta Nuove (IT), Dansehallerne (DK), Scenehuset (NO), CCN Montpellier (FR), Emanat (SI), Bunker / Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana (SI), JSKD (SI). 
Finančna podpora:  Norwegian Arts Council (NO).

Zahvala: Vrangforestilling, Bastien Mignot, Thibault Maillard.

Medijski odzivi

19.08.2014, Radio Študent, RŠ koncert, Polona Torkar, Lasse Passage 
01.09.2014, Delo, Kaj pripravljajo, Ingrid Berger Myhre

 

 

Pretekli dogodki

  1. , Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana, SI
  2. , Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana, JSKD, Emanat, Ljubljana, SI

SLIKE

VIDEO

DOKUMENTI