Marisa Carnesky in Rasp Thorne (GB): Delavnica kabaretnega performansa

2011

Javna predstavitev delavnice, 14.10.2011 - Klub Gromka foto/photo: Nada Žgank

O DELAVNICI

Marisa Carnesky, ob mešanici gledaliških vaj, gibov, vokalnih skladb, tehnik butoh plesa in vaj, ki jih sestavi sama, dela z udeleženci delavnice, na kateri razvijajo gledališke zamisli in točke za izvedbo kratkega kabareta ali fizičnega gledališča. Rasp Thorne se posveča predvsem udeležencem, ki se želijo bolj ukvarjati z zvokom in glasbo. 

Carnesky in Thorne med štiridnevnim projektom udeležence vodita in jim pomagata pripraviti kratke točke, ki bodo po zaključku projekta predstavljene v klubskem okolju. Zaželeno je, da imajo udeleženci izdelano osnovno predstavo o svoji točki, čeprav bodo tudi na delavnici predstavljenih posnetkih različnih mednarodnih performerjev iz preteklosti in sedanjosti lahko našli navdih in pomoč za oblikovanje nečesa osupljivega in neobičajnega!

Petek, 14.10. ob 23.00 - klub Gromka, Ljubljana – Javna predstavitev rezultatov delavnice kabareta Marise Carnesky in Raspa Thorna

Povezovalka/MC: Marisa Carnesky
avtorji in performerji: Eric Dean Scott, Mojca Žorž, Senka Božič, Damjan M. Trbovc, Sanja Muzek, Carlos Pascual, Matic Bobnar, Tina Janežič, Tanja Cirman, Slavko Trivković, Tea Vidmar, Laura Zafred, Maruša Geymayer-Oblak, Leonora Matići, Jasmina Klančar, Kaja Balog, Nataša Regovec in Rasp Thorne
vodstvo delavnice: Marisa Carnesky in Rasp Thorne
organizacija in koordinacija: Sabina Potočki
pomoč pri organizaciji: Barbara Smajila  in Slobodan Djordević
maska & styling:Tina Prpar (Pobalinka Tinka)
oblikovanje luči: Martin Lovšin

BIOGRAFIJA

Londonska umetnica Marisa Carnesky se ukvarja s performansom že več kot dvajset let, predvsem s sodobnim kabaretom, živo umetnostjo in gledališčem. V Veliki Britaniji je najbolj znana po svojem velikem multimedijskem live art ‘vlaku strahov’ Carneskys Ghost Train, ki je lociran v Blackpoolu na severu Anglije. Pred skoraj desetimi leti je na Mestu žensk nastopila z dvema ‘one-woman’ predstavama, vključno z Jewess Tattooess (Potetovirana Židinja), s katero je gostovala tudi na Hrvaškem in v Srbiji. Od devetdesetih let dela v klubih, kjer v svojih kabaretnih performansih redno uporablja iluzionizem. V londonskem Roundhouse že četrto leto vodi tečaj o ustvarjanju kabareta.

PRAKTIČNE INFORMACIJE

KDAJ in KJE

Delavnica in javni nastop bodo potekali v Klubu Gromka, Metelkova mesto 

11.10. - 14.10.2011, 13.00 – 18.00: delavnica
14.10.2011, ob 23.00: javni nastop s predstavitvijo rezultatov delavnice

PRIJAVA

Na štiridnevno delavnico vabimo performerje (plesalci, igralci, pevci, glasbeniki, čarodeji – vseh spolov, barv in starosti …) in vse tiste, ki bi se radi preizkusili v kabaretnih veščinah. Odrske izkušnje zaželene, vendar niso pogoj za prijavo!

Pogoj za prijavo je redna prisotnost na vseh treh dneh delavnice in pripravljenost za udeležbo na vajah in javnem nastopu v petek, 14. 11. v klubu Gromka!

Vse zainteresirane prosimo, da nam ob prijavi pošljejo kratek opis svojih odrskih izkušenj in kratko motivacijo, zakaj bi se želeli delavnice udeležiti.

Število prostih mest je omejeno; glede na število prijav si pridržujemo pravico do selekcije!

Prijave in dodatne informacije pošljite na elektronski naslov agon@emanat.si do vključno 7. 10. 2011

KOTIZACIJA

Kotizacije ni, prijave so obvezne!

PODPORA

Organizacija: Emanat & Društvo Mesto žensk
V sodelovanju: klub Gromka
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana - oddelek za kulturo

POVEZAVE

foto - Mesto žensk
video-delavnica
video-javna predstavitev

 

Pretekli dogodki

  1. , Klub Gromka, Ljubljana, SI
  2. , Klub Gromka, Ljubljana, SI
  3. , Klub Gromka, Ljubljana, SI
  4. , Klub Gromka, Ljubljana, SI
  5. , Klub Gromka, Ljubljana, SI

SLIKE