Matija Ferlin: Sad Sam Revisited

2022

Matija Ferlin: Sad Sam Revisited Foto / Photo: Santiago Sepulveda

Prihajajoči dogodki

  1. , Cankarjev dom, Ljubljana, SI

O predstavi

To je sreča moškosti.
Slike in podoba.
Goreča mirna vročica ljubezni.
Pritisnem na gumb.
On čuti.
Omedlevica ob oviri dotika.
Nič, kar mi je mar, ne ostane.
Vzel si je tišino.
Vzel sem vdanost strmeči fantaziji.
Naredil sem komedijo iz tega, da sem postal človek ob živali.

Nismo niti popolnoma avtonomni niti popolnoma podrejeni zunanjemu svetu. Ambivalentnost tega odnosa velja tudi za našo željo po drugem, po njegovi drugačnosti, po lastnem Drugem. Telesni dogodek se odvija v gledališki samopotopitvi in ​​sproščanju čustev, opuščanju vse teatralnosti in spektakularnih presežkov, v speljevanju gledalca v stanje performerja, stanje predstave, stanje »igranja«. Vprašanje, ki ga postavlja predstava Matije Ferlina, je povezano z interpretacijo telesa: kako se izogniti njegovi determiniranosti, hkrati pa sprejeti neposrednost njegovega delovanja in retorične parametre njegovih metaforičnih in metonimičnih razmerij. Gre za uporabo različnih opazovalnih strategij, igro nevidnega in izpostavljenega, nadrejenega in slabšega, užitka in bolečine, želje in odsotnosti, strategij, močnih performativov, na katere nas vabi Matija Ferlin s Sad sam Revisited. odkriti in raziskati.

Avtorski solistični prenec Matije Ferlina je gledališka in plesna kritika že tedaj videla kot možno novo poglavje hrvaškega sodobnega plesa.

Solo, trajanje 45 min
Premiera: 2004
Povezava: https://matijaferlin.com/Sad-Sam-Revisited

Biografija

Matija Ferlin (1982, Hrvaška) je gledališki režiser, koreograf in performer. Diplomiral je na School for New Dance Development v Amsterdamu ter kasneje živel in delal v Berlinu in Torontu. Po vrnitvi v rojstni Pulj se je posvetil raziskovanju in reartikulaciji različnih konceptov odrskega uprizarjanja. Ustvarja solistične predstave in sodeluje z različnimi kolektivi plesalcev in igralcev. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen.

Sodelavci

Režija in izvedba: Matija Ferlin
Besedilo: Katalina Mella
Glasba: Ivo Bol
Produkcija: Matija Ferlin, SNDO — School for New Dance Development

SLIKE