Kamizdat Rentgen: Nina Dragičević, Luka Prinčič

2019

Kamizdat predstavlja Ljubljansko premiero kompozicije Nine Dragičević: "Gospa, tega v realnosti ni", ki je spomladi izšla pri založbi Kamizdat. Prostor bo ogrel vodja založbe Luka Prinčič z improvizacijo na podlagi izdaje Of Judy Stroat in glasbe za predstavo Samo za danes.

LINEUP:
▶ Luka Prinčič: Of Judy Stroat / Samo za danes
▶ Nina Dragičević: Gospa, tega v realnosti ni

▂Rentgen TV▂ live stream:
Adam Aia Mulalić / Črt Trkman / Stella Ivšek

█NINA DRAGIČEVIĆ█
Nina Dragicevic je književnica, skladateljica in magistrica sociologije. Nina je avtorica več elektroakustičnih kompozicij in zvočnih instalacij. Leta 2016 je izšel njen album Parallelax, leta 2019 pa album z elektroakustično opereto Gospa, tega v realnosti ni. Njena zvočna in glasbeno-pesniška dela so bila predstavljena na mednarodnem festivalu Heroines of Sound (Berlin), v Spektrumu (Berlin), v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, Galeriji Kapelica, Galeriji ŠKUC, na mednarodnem festivalu Sajeta, mednarodnem festivalu Živa književnost, Slovenskih dnevih knjige in drugod. Je tudi umetniška vodja Mednarodnega simpozijskega festivala Topografije zvoka in avtorica radijske oddaje Slavne neznane na Radiu Študent. http://ninadragicevic.com


█Luka Prinčič█
Luka Prinčič je glasbenik, performer in intermedijski umetnik, ki se skozi leta delovanja na področju računalniške in elektronske glasbe, umetnosti zvoka, inter-medijskih instalacij in performansa posveča raznovrstnim pristopom k ustvarjalnim procesom in njihovi manifestaciji v umetniških dogodkih in delih. Diplomiral je na programu Audio Recording Arts (BA) na SAE Technology Institute v Londonu. Specializiran je za računalniško-podprto elektronsko in eksperimentalno glasbo, razdelane funk ritme, potopitvene zvočne pokrajine, glasbo za oder in video, ter umetniške raziskave na področju digitalnih medijev. Leta 2006 je ustanovil spletno založbo Kamizdat in jo od l. 2013 vodi pod okriljem zavoda Emanat.
http://lukaprincic.si/Kamizdat izdaje in koncertni cikel ▂Kamizdat Rentgen▂ v produkciji zavoda Emanat nastajajo v sodelovanju z Ljubljanskimi prizorišči: Kavarna Pritličje, Galerija ŠKUC (ŠKUC, Škuc Gallery), KUD Channel Zero, in s finančno podporo Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za Kulturo RS.
http://kamizdat.si

Pretekli dogodki

  1. , Galerija Škuc, Ljubljana, SI

SLIKE