Kamizdat Rentgen: Million Ear

2019

Million Ear je glasbena formacija, ki je nastala v Rotterdamu in ki v nenehno spreminjajoče se in improvizirane zvočne pokrajine vključuje besedila in poezijo, pri tem pa v glasbenem smislu združuje rap, rock in jazz z ambientalnimi, avantgardnimi in noise elementi.

Million Ear črpajo svoj navdih pri umetnikih, ki so v preteklosti kot tudi v sodobnosti sopostavljali filozofska in politična besedila z živo glasbo, pa tudi iz glasbenih tradicij spontanih improvizacijskih izrazov. Zgledujejo se po ustvarjalcih kot so Gil Scott Heron, One Day as a Lion, The Robert Glasper Experiment, clipping. in drugi, vendar svoj izraz razvijajo v smeri glasbenih krajin, ki so izključno improvizirane in zmeraj v prepletu z besedili. In zato se prav vsak koncert Million Ear razlikuje od prejšnjega.

Bend sestavljata Filippos Glinavos na kitari, ki je tudi zadolžen za besedila, in Rok Zalokar na klaviaturah, ki se jima ob različnih priložnostih pridružijo različni bobnarji. Na pričujočem nastopu se jima bosta pridružila Andro Manzoni ter Matic Skušek na vizualijah.

Pretekli dogodki

  1. , Pritličje, Ljubljana, SI

SLIKE