Kamizdat Rentgent TV: Kikimore, Gašper Torkar

2020

Kamizdat Rentgent TV: Kikimore, Gašper Torkar Oblikovanje naslovnice / Cover design: 5237

Telematski shov Kamizdat Rentgen TV s pomočjo Kina Šiške nadaljuje z igrivim raziskovanjem spletno-pretočne forme v dialogu s koncerti intrigantnih in avanturističnih - večinoma elektronskih - glasbenih ustvarjalcev. Pogled kamere rinemo bolj v ospredje, video prispevki in režija s ciljem hiper-telematičnega doživetja pa oplajajo nastop v živo.
https://pretok.tv
https://kamizdat.si

Kamizdat s ponosom predstavlja nov album Sigil (digital/USB), mamljiv in misteriozen pečatni prvenec, ki bo zaznamoval prvo petletje domačega kolektiva raziskovalk zvoka in analogne elektronike Kikimore. Gre za skupino, ki izhaja iz bogate zgodovine domače nove medijske scene, ki povezuje polja znanosti, tehnologije ter umetnosti, pri svojem ustvarjanju pa uporabljajo večinoma analogna glasbila, ki jih izdelujejo po principih DIY in DIWO: naredi-sam in naredi-skupaj (do-it-yourself in do-it-with-others). Njihova glasba izhaja iz načela improvizacije znotraj osnovne strukture, ki dopušča razvoj spretnosti in osebnega izraza vsake članice. Pri tem ustvarjajo večinoma z različnimi elektrofonskimi glasbili, ki so jih naredile same: analogni sintetizatorji, razna elektronska orodja in kontaktni mikrofoni.
http://www.kikimore.net

Spletne tokove bo za Kikimore ogrel Gašper Torkar, vsestranski ustvarjalec in pesnik, ki dela z zvokom in jezikom v različnih kontekstih. Poleg raziskovanja nove elektronske in klubske glasbe, je napisal glasbo za več gledališčnih produkcij, performansov in umetniških instalacij. Pri Kamizdatu je izdal svoj glasbeni prvenec Dreams of Others. Pred kugo je v klubu Monokel organiziral klubski event NANI MO.
https://www.gaspertorkar.com

Organizacija: EMANAT v sodelovanju s Kinom Šiška

▂Rentgen TV▂ live stream:
Adam Aia Mulalić / Črt Trkman / Stella Ivšek
https://pretok.tv/play/26

---

» Kamizdat Rentgen « je vpogled pod površino kože, pogled na meseni preplet kosti, mišic in živčevja, ki tvorijo raznolikost zvočnih teles. Gre za serijo večerov, s katero si pri založbi Kamizdat želimo vzpostaviti večjo prisotnost pustolovskih glasbenih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki hodijo po terenu, na katerem pogosto ni še shojenih poti. Večeri so pogosto tesno povezani z novimi glasbenimi izdajami.
http://kamizdat.si

 

Medijski odzivi

9.11.2020, Mladina, Tedenski napovednik, Damjana Kolar
13.11.2020, Radio Študent, Tedenski napovednik, Zakaj pa ne, David Murko
 

 

Pretekli dogodki

  1. , Pretok.tv in Kino Šiška, Ljubljana, SI

SLIKE