Sindikat odklonskih entitet 2020

2020

Sindikat odklonskih entitet / Syndicate of Outlandish Entities

14. - 19. 4. 2020, Ljubljana, SI

Sindikat odklonskih entitet je platforma robnih urbanih žanrov sodobnega kabareta, neoburleske, kvirovstva, groteske, ironije in satire. Pri selekciji se osredotočamo predvsem na tista dela, ki se svojih vsebin lotevajo na neposreden, ironičen, pa tudi subverziven in angažiran način. Sindikat je prvenstveno platforma domačih ustvarjalcev, vsako leto pa povabimo tudi nekaj zanimivih gostov iz tujine. Letošnja tretja edicija bo ponovno potekala na različnih gledaliških lokacijah, kot tudi na klubskih prizoriščih v Ljubljani.

Sindikat je namenjen vsem, ki jim je blizu zabava, smeh, drznost, provokacija in druge grenko-sladke profesionalne kot tudi »diletantske« radosti.

Prireditelj je zavod Emanat, ki se od ustanovitve leta 2007 ukvarja s promocijo sodobnega plesa in sodobnih uprizoritvenih praks. Poleg odrskih, večmedijskih, glasbenih, izobraževalnih in založniških aktivnosti, razvijamo v sodelovanju z drugimi nevladnimi akterji in prizorišči žanr nove burleske, kabareta in sodobnih performativnih praks, tako z organizacijo kakovostnih delavnic z mednarodno uveljavljenimi imeni za domače ustvarjalce, kot tudi z večletno lastno odrske produkcijo v okviru cikla tehnoburleske Tatovi podob.

Povezave

https://sindikat.emanat.si/
https://www.facebook.com/edgyurbangenres

SLIKE