Kamizdat Rentgen: Netlabel Day & Access Frame - Xenophoby

2023

Vsako leto imamo 14. julija priložnost postaviti vprašanje o stanju med skupnim, zasebnim, in javnim oziroma gmajno, trgom in državo. Vsako leto imamo na dan spletnih založb priložnost ponovno pogledati v oči kolegom glasbenikom, producentom, založnikom na glasbeni sceni, in si jasno povedati, da obstaja alternativa kolektivnim organizacijam in principom uzakonjenega avtorskega prava. Nekateri želijo biti bližje svojim občinstvom in ne sprejemajo tržnega in potrošniškega imperativa. To je ustvarjalna gmajna.

Na ta dan pri Kamizdatu vse konsistentneje izdamo tudi zbirko zvokov v serijalki Access Frame. Do sedaj je to bila divja a hkrati tradicionalna kompilacije, letos pa izdajamo nekaj, kar imenujemo zvočni zin, kolaž soničnih elementov raznolikih in avanturističnih slovenskih zvočiteljic_ev. Tokratni Access Frame nosi naslov Xenophoby.

Koncertni dogodek, Kamizdat Rentgen: Netlabel Day, ima tokrat še bolj močno mednarodno komponentno, saj je v Kino Šiška letos še bolj usmerjen v "javni pretok". Gre za redosled koncertov v živo, ki pa je hkrati dostopen globalni javnosti in skupnosti preko spletnega prenosa na live.pretok.tv.

Nastopajoče_i

* beepblip
* Kikiriki
* Umdhlebi
* Gašper Torkar
* Luka Prinčič
 

▂ KAMIZDAT RENTGEN ▂
» Kamizdat Rentgen « je vpogled pod površino kože, pogled na meseni preplet kosti, mišic in živčevja, ki tvorijo raznolikost zvočnih teles. Gre za serijo večerov, s katero si pri založbi Kamizdat želimo vzpostaviti večjo prisotnost pustolovskih glasbenih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki hodijo po terenu, na katerem pogosto ni še shojenih poti. Večeri so pogosto tesno povezani z novimi glasbenimi izdajami.

https://kamizdat.si

Podpora

Produkcija: Emanat v sodelovanju s Kinom Šiška
Finančna podpora projektu: Mestna občina Ljubljana

Medijski odzivi

14.7.2023, Kino Šiška, Kamizdat Rentgen: Netlabel Day & Access Frame - Xenophoby
27.7.2023, Radio Študent, RŠ Recenzija, Kamizdat Rentgen: Netlabel Day & Access Frame – Xenophoby, Ula Kranjc Kušlan

Pretekli dogodki

  1. , Dvorana Komuna, Kino Šiška, Ljubljana, SI

SLIKE