Jan Rozman in Julia Keren Turbahn: REČI REČI

2021

Jan Rozman in Julia Keren Turbahn: Reči reči / Things Thing Foto/ Photo: Avtorja predstave / Performance authors

V vsakdanjem življenju smo nenehno obkroženi z nepreglednim številom predmetov. Predstava REČI REČI vzame pod drobnogled, za kaj v našem odnosu do predmetov pravzaprav gre. Na odru so reči in človek lahko v odnosu enakosti. Igrivo raziskujejo, kako človek doživlja srečanja s predmeti in tudi kako predmeti iz vsakodnevnega življenja vplivajo na stike z ljudmi in kakšno bi lahko bilo njihovo sobivanje v prihodnosti. Avtorja predstave REČI REČI Jan Rozman in Julia Keren Turbahn vabita otroke, starejše od 6 let, in vse ostale, da se skupaj poglobimo v ta vprašanja.

Producent predstave je zavod Emanat v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Ljubljana in berlinskim FELD Theater für Junges Publikum.

Sodelavci

Režija, koreografija, izvedba: Jan Rozman, Julia Keren Turbahn
Zunanje oko: Sanja Tropp Frühwald
Scenografija: Dan Pikalo
Oblikovanje zvoka: Andres Bucci
Oblikovanje luči: Annegret Schalke
Kostumografija: Tanja Padan/Kiss the Future
Ilustracije: Matija Medved
Izvršna produkcija (Slovenija): Sabrina Železnik
Izvršna produkcija (Nemčija): Patricia Oldenhave

Podpora

Produkcija: Emanat
Koprodukcija: Lutkovno gledališče Ljubljana
V sodelovanju s: FELD Theater für Junges Publikum
Finančna podpora: Fonds Darstellende Künste s podporo nemškega Ministrstva zvezne vlade za kulturo in medije, Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

Predstava Reči reči je nastajala na rezidenci v gledališču FELD v okviru pilotnega projekta Residency Funding for Dance 2020/2021 berlinskega deželnega ministrstva za kulturo in evropske zadeve.

SLIKE