Nagrade Društva za sodobni ples Slovenije in festivala Gibanica

2013

Nagrajenci 2013 foto/photo: Nada Žgank
Na 6. slovenski sodobnoplesni platformi Gibanica, ki je potekala od četrtka, 21.2.2013 do sobote, 23.2.2013 v Ljubljani, sta bili uvrščeni tudi dve Emanatovi produkciji (o selekciji in programu poglejte povezavo). V glavni program predstava Matija Ferlina Drugi sočasno in v dodatni program Sramota Maje Delak. 
Ob zaključku festivala sta bili podeljeni nagrada občinstva Mali Kline za predstavo Eden in nagrada strokovne žirije Maji Delak za predstavo Sramota. V mednarodni žiriji so bile Zala Dobovšek iz Slovenije, Iva Nerina Sibila iz Hrvaške in Anita Mathieu iz Francije. 
Prvič so podelili stanovske nagrade Društva za sodobni ples, imenovane po slovenski plesni ustvarjalki in pedagoginji Kseniji Hribar. Podelili so 13 nagrad v 11 kategorijah. Nagrade so prejeli Maša Kagao Knez (plesalka), Loup Abramovici (plesalec), skupina plesalk Enya Belak, Veronika Valdes, Jerca Rožnik Novak in Maša Hawlina (perspektivne plesalke), Matija Ferlin (koreograf), Mala Kline (koreografinja), tandem Teja Reba in Leja Jurišić (perspektivni koreografinji), Petra Veber (oblikovalka scene na področju sodobnega plesa), Luka Prinčič (oblikovalec zvoka na področju sodobnega plesa), Igor Remeta (oblikovalec svetlobe na področju sodobnega plesa), Samo Selimović (perspektivni plesni producent), Žiga Predan (producent na področju sodobnega plesa), Pia  Brezavšček (kritičarka na področju sodobnega plesa) in Jasna Knez (življenjsko delo).
Čestitke nagrajencem!

SLIKE