September je

2021

Jan Rozman, Julia Keren Turbahn: REČI REČI / THINGS THING Foto / Photo: Nada Žgank

September je,

letoš še posebej bleščav. Poletje kakor, da je zletelo mimo nas in edino kar lahko naredimo je, da ga obujamo v pogovorih in srečanjih na jesenskih dogodkih.

Vse ljubitelje kabareta, improvizacijskega gledališča, burleske, cirkusa in stand-up komedije že v začetku meseca vabimo na Simpozij »malih umetnosti«, kjer bomo z domačimi in tujimi akademiki, producenti in umetniki raziskovali kaj konstituira »klein« v »kleinkunstu. V večernem programu ne zamudite neponovljivega nastopa pariškega drag kabareta Madame Arthur, zagrebškega TRAS Studia in domače tehnoburleske Tatovi podob.

Predstave za otroke bodo za nekaj dni preplavile Maribor na Bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije. Med njimi bodo tudi REČI REČI, v avtorstvu Jana Rozmana in Julie Keren Turbahn. Predstavo pa bodo v video obliki predvajali tudi v FELD Theater für junges Publikum.

Festivalsko pa bo tudi nadaljevanje meseca, v Ljubljani se bo odvil že 10. bienale sodobne plesne umetnosti Gibanica. Emanat se v tekmovalnem programu predstavlja kar z dvema predstavama in sicer s performansom Predmetenje koreografa Jana Rozmana in s participatorno predstavo Fent cua / Medtem ko smo čakali avtoric Urše Sekirnik in Joane Serra.

V založbi Kamizdat so avgusta zakuhali nov album producenta Jureta Anžička (08080), ki se bo skupaj z Gašperjem Torkarjem v živo predstavil na dogodku Kamizdat Rentgen v Kino Šiška.

Dosti razlogov imamo za druženje. Vi samo pridite. Za informacije in rezervacij vstopnic nam pišite na info@emanat.si, povprašajte pa nas tudi o koriščenju BON21.

SLIKE