Kaj je tu tako malega?

2023

V začetku novembra bo v zbirki Prehodi XS izšla nova publikacija. Predstavili jo bomo v okviru letošnje Platforme malih umetnosti
Kaj je tu tako malega?, ki sta jo uredila Maša Radi Buh in Metod Zupan, ponuja vpogled v žanre novega cirkusa, sodobnega uličnega gledališča, lutkarstva, klovnovskega in impro gledališča in prav tako v nekoliko slabše poznane žanre neoburleske, kabareta ter umetnicah, ki ustvarjajo izrazito feministična dela, se ukvarjajo z LGBTQIA+ izrazi in z uprizarjanjem kritizirajo status quo.

V zborniku so objavljeni prispevki, diskusije in delavnice, ki so sestavljali diskurzivni program dveh izdaj Platforme malih umetnosti: Simpozija “malih umetnosti” iz leta 2021 in Platforme “malih manjših umetnosti” iz leta 2022. Hans van Mannen, Zala Dobovšek, Maša Radi Buh, Metod Zupan, Irena Ristić, Katja Čičigoj, Maja Delak in Luka Prinčič na strokovni, praktični, splošni in specifični način ponujajo poglobljeno in kritično razmišljanje o samem smotru poslanstva Platforme, zarisujejo prednosti in omejitve imenovanja žanrov, principov in izrazov, združenih v krovnem pojmu malih umetnosti, ter zagrizujejo v njihove posamezne aspekte.

Knjiga bo na ogled in nakup med 2. in 5. novembrom v času Platforme malih umetnosti v Slovenskem mladinskem gledališču. Posebej pa vabljeni na predstavitev knjige z urednikoma v nedeljo, 5.11., ob 20.00. 

Nakup

V prednaročilu do vključno 1. novembra 2023 12€
►►Info@emanat.si ali TUKAJ

SLIKE