Izjava podpore Avtonomni tovarni ROG

2021

Lisa Nelson: Zapisi uglaševanja, delavnica (20.3.-7.4.2006) / Lisa Nelson: Tunning Scores @AT Rog foto/photo by: udeleženke delavnice/worshop participants

Izjava podpore Avtonomni tovarni ROG

 

Ustvarjalke in ustvarjalci, ki delujemo pod okriljem zavoda Emanat izražamo ogorčenje nad napadom na Avtonomno tovarno ROG - ogorčeni smo nad brezobzirnim uničenjem dinamičnih prostorov ustvarjanja in obsojamo agresijo, nasilje in nestrpnost, s katerimi se je to dejanje zgodilo.

Prostori drugačnosti in spontanosti, prostori, kjer nastajajo alternativne in kritične prakse, prostori, ki nudijo zavetje tistim, ki ga potrebujejo in tistim, ki jih nikjer drugje ne sprejmejo, ti prostori morajo ostati del sodobne Ljubljane.

Zgroženi smo in razočarani. Počutimo se izigrani ob tem, kar se dogaja zadnje leto in predvsem v zadnjem tednu z Rogom. Nasilje, ropanje in uničevanje, ki so ga pokazali varnostniki in policisti pred Rogom, je za nas, ustvarjalke in ustvarjalce v mestu Ljubljana, nesprejemljivo, saj prostor, kot je Rog, nujno potrebujemo.

V Ljubljani in o Ljubljani moramo odločati vsi, ki smo del tega mesta, in ne politiki, ki nas ne znajo in ne zmorejo razumno predstavljati in zastopati!

 

Sodelavke in sodelavci zavoda Emanat, zavoda za razvoj in afirmacijo plesa in sodobne umetnosti:

Maja Delak, Luka Prinčič, Maja Šorli, Nataša Živković, Sabrina Železnik, Saša Fistrić, Matija Ferlin, Silvija Stipanov, Goran Ferčec, Urška Vohar, Sara Janašković, Danijela Zajc, Bela Pikalo, Daniel Petković, Peter Frankl, Petra Kapš, Leon Marič, Andrej Pervanje, Kristýna Šajtošová, Eva Jus, Jan Rozman, Urša Sekirnik, Tanja Pađan, Špela Vodeb, Irena Tomažin Zagoričnik, Ana Čigon...

 

SLIKE