Odprti poziv za uprizoritveno raziskavo 2024

2024

Izbrano telo*: poziv za uprizoritveno raziskavo mlade ustvarjalke** (sodobni ples, performans) v letu 2024Vabimo mlajše ustvarjalke, ki živijo in ustvarjajo v Sloveniji, k prijavi umetniške raziskave v letu 2024.

Iščemo predlog raziskave, ki bi ga ustvarjalka izvedla v obdobju 6 tednov od pomladi do jeseni 2024 v več strnjenih sklopih. Delo bo potekalo v Studiu 103 zavoda Emanat v Šiški in teden dni na rezidenci v prostorih La Visiva v Barceloni. Lokacija oz. prizorišče ter oblika javne predstavitve je stvar kasnejšega dogovora. Termine delovnih sklopov ter rezidence bomo določili po dogovoru.

Izvedbeno, tehnično in finančno bomo iskali raziskavo, ki je manj zahtevna, saj si želimo poudarka na raziskovanju uprizoritvenega jezika. Izbrano raziskavo bomo podprli s finančnimi sredstvi, organizacijo in koordinacijo priprave in raziskave v letu 2024 z možnostjo nadgradnje raziskave v projekt v naslednjem letu. Ustvarjalka bo v skupnem dogovoru in načrtovanju k raziskavi povabila mentorico_ja, s katero_im bo v dialogu tekom celotnega obdobja dela. Raziskavo bomo ustrezno dokumentirali in o poteku in predstavitvi obveščali po naših promocijskih poteh.

Prijava naj vsebuje datoteke poimenovane z vašim imenom in opisom (npr: Ime_Priimek_življenjepis ali Ime_Priimek_podatki ali Ime_Priimek_opis):

  • osnovni podatki o prijaviteljici: ime, priimek, datum rojstva, stalni (začasni) naslov, telefonska številka, elektronski naslov, status (samozaposlena v kulturi, brezposelna, zaposlena, študentka ...)

  • kratek in jasen vsebinski koncept/vprašanje prijavljene raziskave in krajši opis dela oz. metodološkega pristopa pri razvijanju projekta

  • reference avtorice (izobrazba, dosedanje umetniško delo, povezavi na dve najbolj reprezentativni umetniški deli - video posnetka in največ tri fotografije dosedanjega dela, reference iz drugih področij)


Prijave naložite na oblak do vključno 5. aprila 2024. Na naslednji povezavi naložite datoteke prijave: https://cb.emanat.si/s/bagry5MWzZg4jfE (vsaka naložena datoteka naj ima v imenu razvidno vaše ime in vsebino).
Na info@emanat.si elektronskem naslovu smo vam na voljo za dodatne informacije in pojasnila. Obravnavali bomo pravočasno oddane in popolne prijave. O odločitvi bomo obvestili vse prijaviteljice predvidoma najkasneje do 30. aprila 2024.


*Plesno-performativna raziskava Izbrano telo sodi v sklop Emanatovih projektov mladih (vendar ne izključno) avtoric_jev, namenjenih raziskavi uprizoritvenega jezika. S tovrstnimi raziskavami želimo razbiti koncentracijo ustvarjalnih postopkov, usmerjenih zgolj v produkt in jih preusmeriti predvsem v razvoj uprizoritvenega jezika in razmislek o vprašanjih KAJ in KAKO pri pripravi avtorske predstave. Izvedli bomo najmanj eno javno predstavitev z prosto uporabo nadrealističnega principa igre “cadavre exquis” (izbrano telo) za razmislek o strukturi predstavitve, o razvijanju uprizoritvenega jezika ali pa o metodologiji dela, ki se v raziskavi razvija.

**Prednost bodo imele avtorice (cis, trans in interspolne avtorice) in nebinarne osebe.

Pretekli dogodki

  1. , Studio 103, Ljubljana, SI

SLIKE