Ivan Mijačević (SI): Terpsihorina sonika

23.10.2014
Terpsihorina sonika podaja vpogled v glasbo iz zornega kota plesalca.

Ivan Mijačević foto/photo by: Sunčan Stone

O delavnici

KAJ: Terpsihorina sonika s podaja vpogled v glasbo iz zornega kota plesalca ter plesno improvizacijska in kompozicijska orodja v odnosu do nje. Razvija muzikaličnost in je primerna za začetnike, kot tudi poznavalce, vseh plesnih zvrsti.   

KAKO: S študijem v odprtem polju raziskovanja in odkrivanja z avditornim in vizualnim opazovanjem, vajami o telesnih povezavah ter strukturirano plesno improvizacijo osnovano na primerjavah merljivih karakteristik zvoka (trajanje, amplituda, višina, harmonski profil) in elementov glasbe (artikulacija, dinamika, melodija, harmonija, instrumentacija, ritem, tekstura, poezija, ambijent) z značilnostmi človeškega gibanja opredeljenimi v LMA-u (telo, effort, oblika, prostor). 

Biografija

Ivan Mijačević, ustvarjalec, poustvarjalec ter pedagog na področjih glasbe in uprizoritvenih umetnosti, je član umetniških kolektivov danceCO, inability crew, Slavoj Zizek trio, Two Kings and a French Town ter con/temporary choreo-graphix. Sodeloval in nastopal je z, med drugimi, D. Alfirević, M. Bučar, K. Duck, J. Fabrom, K. Lorenci, L. Nelson, S. Premuš, I. Relulecke ter poučeval seminar o odnosu glasbe in plesa na salzburški eksperimentalni akademiji za ples, Unvierzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti Frankfurt, Univerzi za glasbo in ples Koln, Akademiji za glasbo in ples Jeruzalem, Akademiji za ples v Ljubljani, Svetovni plesni športni zvezi, Camini Slovenici, Yasmeen Godder, ter v drugih ustanovah. 

Kje

Program bo potekal na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov. Cena kartice je 50 €.
Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od ponedeljka do četrtka med 18.15 in 20.00 na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Podpora

Delavnica je bila v povezavi dveh programov: Agon in Praktikum sodobne plesne umentosti

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
  3. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
  4. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
  5. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI

SLIKE