Irena Z. Tomažin (SI): Glasna delavnica GLAS-IMPROVIZACIJA

19.06.2020 - 21.06.2020
tekst, pesmi in vokalne ter gibalne improvizacije

Irena Z. Tomažin: Okus tišine vedno odmeva / The Taste of Silence Always Resonates Foto / Photo: Nada Žgank

Opis

"GLASNA DELAVNICA"  je namenjena odpiranju, spoznavanju in raziskovanju lastnega glasu. Preko odkrivanja tega svojevstnega inštumenta in njegove fizičnosti spoznavamo različne izraze lastnega glasu in načinov petja. Z delom na tekstu, pesmih in vokalnih ter gibalnih improvizacijah se tako individualno kot tudi v skupini naučimo spontanega izražanja v vsakdanjem življenju kot tudi pri profesionalnih nalogah. Glasna delavnica je namenjena vsem - tako igralcem, plesalcem, performerjem, izkušenim pevcem kot tudi sramežljivim začetnikom oziroma vsem, ki si želijo raziskovati, peti, improvizirati ali pa kratkomalo srečati in spoznavati svoj glas.

 

junijska delavnica:  GLAS - IMPROVIZACIJA
V tretjem oziroma junijskem sklopu "glasne delavnice" se bomo osredotočili na improviziranje oziroma na ustvarjanje ritmičnih vzorcev, kompozicij, melodij in tudi pesmi. 

Vse, kar počnemo - vsaka gesta, izdih, izraz z glasom... - vse že poteka v nekem ritmu. Vsak glas, beseda oziroma stavek je že v nekem tonu in melodiji.

Z ozaveščanjem naravnega oziroma sproščenega diha in telesne drže bomo predvsem poslušali in prisluhnili glasu, s katerim se srečujemo v lastni vsakodnevni govorici - šele ko (si) prisluhnemo, lahko pričnemo z delom na glasu.

Biografija

Irena Tomažin je plesalka, pevka in performerka. Je avtorica projekta za glas in diktafone, ki se imenuje iT, s katerim nastopa po festivalih doma in v tujini. Nastopa v kontekstu improvizirane elektroakustične glasbe kot tudi z gasbeno skupino Borghesia in z različnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Za svoji predstavi Kaprica  in (S)pozaba kaprice  je leta 2006 prejela nagrado Liberalne akademije Zlata ptica. V letu 2015 je bila nagrajena z nagrado strokovne žirije in z nagrado občinstva na festivalu Gibanica za predstavo Okus tišine vedno odmeva. Do sedaj je naredila sedem avtorskih predstav. Delavnice poučuje tako doma kot tudi v tujini.

Praktične informacije

Kdaj in kje

Drugi sklop delavnic bo potekal od 19. do 21. junija 2020 po sledečem urniku:
petek, 19.6.2020: 16.00-19.00
sobota, 20.6.2020: 10.00-14.00
nedelja, 21.6.2020: 10.00-14.00
Naslov: Ex-teater, Resljeva cesta 3, Ljubljana, SI

Prijava

Obvezne predhodne prijave na: info@emanat.si
Število mest je omejeno.
 

Kotizacija

100 € posamični sklop (11 ur). Kotizacija se poravna s plačilom preko TRR. Podatke za plačilo ter račun prejmete preko elektronske pošte.

Podpora

organizacija:  Emanat

Pretekli dogodki

  1. , Ex-teater, Resljeva cesta 3, Ljubljana, SI
  2. , Ex-teater, Resljeva cesta 3, Ljubljana, SI
  3. , Ex-teater, Resljeva cesta 3, Ljubljana, SI

SLIKE