Igor Vrebac (NL): Ko nevidno postane vidno

17.08.2022
raziskovanje gibanja in sposobnosti pripovedovanja zgodb

Igor Vrebac Foto / Photo: Mennovander Meulen

Delavnica bo potekala v sklopu Platforme »malih umetnosti«, ki bo potekala od 16. do 19. avgusta 2022 v Ljubljani.

Opis

Igor Vrebac (Mime School Amsterdam) vas popelje na potovanje, v sklopu katerega bomo raziskovali gibanje in sposobnost pripovedovanja zgodb. To bomo dosegli skozi mime corporel, fizično tehniko, ki jo je v 60. letih prejšnjega stoletja razvil Étienne Decroux. Glavni fokus delavnice bo vzpostavitev niča: nevtralnega telesa na odru, ki je v odnosu do časa in prostora in ki je vedno pripravljeno, da se spremeni v karkoli. Delavnica poleg omenjenega ponuja poglobljen pristop, s katerim bomo tehniko preslikali na sodobnejši način dela. Kako gibanje in drža telesa odražata misli in čustva? Kaj nam povedo in kako jih lahko posredujemo publiki, da so vidni in prepoznavni za gledalce?

Tridnevna delavnica bo naslovila različna stanja, mirovanje, vpogled navznoter ter vzpostavitev zmede in kaosa, ki mu sledi lepota. Delavnica se bo zaključila s predstavitvijo krajših solo točk.

Biografija

Igor Vrebac (1986) je leta 2012 diplomiral iz igre in režije na amsterdamski Visoki šoli za umetnost (AhK). V zadnjih letih je nastopal v različnih gledaliških predstavah na Nizozemskem in v tujini, igral pa je tudi v nekaj nizozemskih TV serijah in filmskih produkcijah. Leta 2016 se je začel ukvarjati tudi z režijo fizičnega gledališča. Njegova debutantska predstava Macho Macho je prejela nagrado Dioraphte Best of Amsterdam Fringe. Od leta 2021 se osredotoča na delavnice, v sklopu katerih ljudem pomaga, da najdejo moč s pomočjo holističnih in spiritualnih metod. Svoje izkušnje kot režiser/koreograf pretvarja v ozaveščanje (fizičnega) zavedanja skozi gib.

Kdaj in kje

Delavnica bo potekala v Plesnem in gledališkem centru SVŠGUGL, Kardeljeva ploščad 28 A, 1000 Ljubljana, od 17. do 19. avgusta 2022, vsak dan med 10.00 in 14.00.

Kotizacija

Trajanje: 4 h na dan
Kotizacija: 60 eur
Prijave: https://tix.emanat.si

Pretekli dogodki

  1. , Plesni in gledališki center SVŠGUGL, Ljubljana, SI

SLIKE