Tatovi podob

25.04.2024 Slovensko mladinsko gledališče, Ljubljana, SI

Tehnoburleska Tatovi podob Foto / Photo: Nada Žgank

Tehnoburleska je nema komedija telesa, ki parodira okorelost družbenih vlog. Nekritično si prisvaja, kopira in lepi ženstvenost, moškost, družinska razmerja, mačizem in druge izprijene družbene vloge, ki po krivem veljajo za normativne. Ko se Tatovi povsem razgalijo, ter sloj za slojem odvržejo družbene preobleke, ne pridejo do bistva, temveč ugotovijo, da je bistvo ništrc, uprizorjene travestije telesa pa so opij, ki dela bivanje znosno. Ta zabavna igra v preoblačenju in njihovo vedenje je rezultat velike zgodovinske osvoboditve seksualnosti in teles posameznikov od družbenih spon. Zadovoljni v eklektičnem hrupu medijskega podobja raztegujejo popularne posnetke in jih zgrizejo do nezaslišanih oblik, ki zbujajo krohot ali obup. Tatovi podob ne iščejo smisla, temveč užitek. Kajti užitek je hedonistično loščilo, s katerim so premazali vsakdanje predmete in iz njih napravili nekaj izjemnega. Tehnoburleska s fizičnimi in čustvenimi telesi spreminja programsko kodo v družbi, ki končno dopušča odprto šifriranje lastnih omejenih neumnosti.

Docela toksični postmodernistični ustroj globalne ekonomije vztrajno kondenzira v rdeči krvi in kaplja po njegovem hrbtu, kakor mrzel pôt. Človeška življenja pod pritiski nepredstavljivih megnitud ne kristalizirajo, temveč ugašajo, kakor trhli plameni v sapi viharja. Kako sublimirati takšno brezupje? Neznanstvena tolpa kolektiva The Feminalz kot tisto iskrico, ki bo ponovno zanetila revolucionarni zubelj in se razplamtela v plamenico vitalnega, erotičnega obstoja, predlaga petje, ples in huronski smeh. Iz inherentnih nečistosti ideala kapitalizma bodo 25. aprila v Slovenskem mladinskem gledališču destilirale_i tisto esenco, ki ne vodi v mračnjaški cinizem, temveč razjeda sisteme dominacije od znotraj. Pridružite se jim in sprostite svoje telo, dokler še lahko.


Z vami bodo The Feminalz: Crucial Pink, H.P.D. (hormonal perturbator in decay), Dee Dee Void, Mad Jakale, GlitterAid, Musée-Cunt, Gospod Magdalenca in gostje

Izbor in originalna glasba: Feminalz in Luka Prinčič


Oblikovanje svetlobe: Aljaž Zaletel
Oblikovanje maske in frizur: Tina Prpar

Kostumografija: Tanja Pađan/Kiss the Future
Produkcija: Emanat
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

Trajanje: 60 minut

Vstopnina: 15 € / 9 €
Spletni nakup vstopnic: https://smglj.mojekarte.si/si/tehnoburleska-tatovi-podob/vstopnice-1181530.html
Informacije: info@mladinsko-gl.si

SLIKE