Warhorse: Atlatl

2021

Warhorse: Atlatl Oblikovanje / Dizajn: Luka Prinčič

Cena: 10 €

Opis

Warhorse je nov projekt dveh domačih glasbenih umetnikov, Mihe Šajine – Shekuze in Domna Učakarja – Lifecutterja, v katerem se soočata s svojimi demoni in v okvirih klubske muzike kontekstualizirata trans, povezan z bližino smrti. Kreativni poti Shekuze in Lifecutterja sta se prekrižali priložnostnem skupnem Kamizdat nastopu na BIO26 bienalu leta 2019 in leto kasneje na enotedenski rezidenci v Layerjevi hiši. Družilo jo je zanimanje za umetniško klubsko muziko in estetski ritemski razvrat, četudi odet v črnino. Tako je nastal Warhorse in njune prve stvaritve, navdihnjene po srednjeveških in sodobnejših mučilnih napravah. Na njunem prvem albumu Atlatl (t.j. starodavno lovsko pripravo za metanje sulice) raziskujeta pestrost agresivnejšega spektra njune muzike; surov tehno, združen s prvinami industriala in temačnim ambientom, je muzika za trenutke kontemplativne jeze in za hladno plesno izživljanje v najmračnejšem delu noči.

Prenos in nakup

Prosti prenos abluma (po modelu »plačaj kolikor hočeš«) je na voljo preko www.kamizdat.bandcamp.com.

Glasba je ustvarjena in objavljena pod pogoji Creative Commons BY-SA 4.0 licence ([Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0] – Attribution-ShareAlike). Več na www.creativecommons.com/licence.

Sodelavci

Miha Šajina & Domen Učakar · glasba
Miha Šajina · mix
Blacklisted Mastering · mastering
Luka Prinčič · produkcija, naslovnica
Andrej Pervanje · promocija, produkcija

Podpora

Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za Kulturo RS

Medijski odzivi

31.12.2021, Radio Študent, Warhorse: Atlatl
22.10.2021, Mladina, Warhorse: Atlatl, Jaša Bužinel
25.11.2021, Gonzo Karaoke, Warhorse: Atlatl27.10.2021, The Quietus, Hyperspecific: Dance Music For October Reviewed By Jaša Bužinel
23.12.2021, Indie Style, This was 2021 for Daan Leber, Recenzija plošče Warhorse: Atlatl

 

 

Pretekli dogodki

  1. , https://kamizdat.si/

SLIKE