Janez Plešnar: Leftovers

2019

Opis

Leftovers je kratkometražec, k samozavestno zakoplje v bogate repeticije simfoničnih plasti v kombinaciji z distorziranimi a kontroliranimi povratnimi zankami punktiranimi in pod diktatom počasnih pulzirajočih kickov in drugih nizkotonskih odkruščkov - zmešanina, ki uspe biti dinamična in pomirjujoča hkrati.

V resnici prva skladba preči več raznolikih zvočnih nastavitev in intenzitet, ki nenamerno oblikujejo glasbeno pripoved brez jasnega začetka in konca. Po dramatični globini druge skladbe se jasno prekine vzorec s kratkim mimobežnim klavirskim predahom, ki pa vodi v zadnjo skladbo z neizraznim digitalnim hrupljanjem s subtilnimi distopičnimi momljanji in odmevi v ozadju.

Pričujoča izdaja, ki jo je sestavil in posnel slovenski glasbenik, kitarist, ilustrator in oblikovalec, je kratek kos zvočnega raziskovanja in kljub njeni kratkosit predstavlja eno izmed bolj avanturističnih glasbenih ekskurzij na naši založbi.

Seznam skladb

  1. get some rest
  2. off shore love
  3. a most honest attempt
  4. leftovers

Prenos in nakup

Prosti prisluh in prenos (plačaj kolikor hočeš) so na voljo preko kamizdat.bandcamp.com in www.kamizdat.si.

Glasba je ustvarjena in objavljena pod pogoji Creative Commons BY-SA licence ([Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji] - Attribution-ShareAlike) www.creativecommons.com/licence

Sodelavci

Janez Plešnar · glasba in oblikovanje naslovnice
Luka Prinčič · izvršna produkcija

Podpora

Medijska podpora: Radio Študent Ljubljana
Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana

Medijski odzivi

10.11.2019, Ostanki, ki ostajajo, Miroslav Akrapović
19.11.2019, 100 izumrlih decibelov, Andrej Pervanje
23.12.2019, Zvočna umeščenost..., Brigita Gračner