Blandine Calais-Germain: Anatomija joge, Mišice v jogi

2020

Blandine Calais-Germain: Anatomija joge oblikovanje/design: Mauricio Ferlin

ISBN: 9789619364338

Cena: 29 €

Št. strani: 224

Opis

Pri jogi mišice vodijo kosti iz položaja v položaj, podpirajo sklepe, ščitijo živce, dvigujejo ali podpirajo različne dele telesa. Njihove vloge so zelo raznolike.
Mišice morajo biti zato hkrati močne in gibljive. Včasih se lahko sprostijo, podaljšajo ali pa kombinirajo več različnih stanj, kar nam pomaga uskladiti njihova dejanja. Velja tudi nasprotno. S pravilnim izvajanjem joge lahko postopno razvijemo različna stanja mišic.
Ta knjiga je pregled različnih stanj mišic pri izvajanju jogijskih položajev. V opisih izbranih primerov bomo opazovali situacije, pri katerih pomembno vlogo igra ena mišica ali več njih. Tako bomo razvili razumevanje njihovih različnih vlog. Gre za vodnik do boljšega razumevanja joge, ki vam bo omogočilo boljše izvajanje joge.

Blandine Calais-Germain, plesalka in učiteljica plesa, se je med šolanjem izurila v metodi montessori in nadaljevala študij kinezioterapije ter ga končala leta 1980. Med študijem jo je še posebno zanimala anatomija, ki sicer velja za dolgočasno in puščobno, a nam jo avtorica predstavi preprosto, živahno in hitro dostopno tudi laičnim bralcem. Pri svojem praktičnem delu avtorica izvaja svobodno in bolnišnično kinezioterapijo ter poučuje anatomijo tako plesalce kot druge zainteresirane posameznike na tečajih, delavnicah, konferencah. Vse bolj se zaveda nujnosti poznavanja strukture telesa, s čimer začutimo telo in izboljšamo gibalne sposobnosti. Njeni priljubljeni tečaji Anatomija gibanja, Anatomija glasu, AnatomJoga in drugi so namenjeni vsem, ki se ukvarjajo z različnimi telesnimi praksami.

 

Nakup

Blandine Calais-Germain: Anatomija joge, Mišice v jogi, 29€

Kolofon

Prevod: Sara Jeromel
Jezikovni pregled: Postulat, s.p.
Strokovni pregled: Maja Kalafatić
Urednica zbirke: Maja Delak
Oblikovanje: Mauricio Ferlin
Korekture: Mario Batelić
Tisk: Tiskarna Grafos d.o.o.

Podpora

Založnik: Emanat

Pretekli dogodki

  1. , Emanat, Ljubljana, SI

SLIKE

DOKUMENTI