Tamara Polanc (SI): Balet

04.01.2017
poudarek na naravni in zdravi postavitvi telesa, pravilni poravnanosti, koordinaciji in muzikalnosti gibanja

Tamara Polanc foto: arhiv Tamare Polanc / archive Tamara Polanc

Opis

Na svojih klasih baleta dajem poudarek naravni in zdravi postavitvi telesa, pravilni poravnanosti, koordinaciji in muzikalnosti gibanja. Vedno izhajam iz telesa posameznika in njegovega predznanja, ki se ga postopno nadgrajuje. Drog je grajen iz kratkih in relativno enostavnih sekvenc, ki omogočajo postopno ozaveščanje in pripravljanje telesa za bolj zahtevne kombinacije na sredini, kjer razvijamo ravnotežje in nadzor centra. V zadnjem delu klasa se posvetimo allegru (skokom) in vrtenju. Vseskozi uporabljamo domišljijo in ustvarjalnost kot sredstvi za izboljšanje tehnike in plesnosti.

Biografija

Tamara Polanc je plesno izobrazbo pridobila na Konzervatoriju za glasbo in balet Ljubljana (zaključila l. 2006), na Salzburg Experimental Academy of Dance (2008-10) ter na številnih delavnicah doma in v tujini (Frey Faust, Zuna Kozankova, Milan Kozanek, Julyen Hamilton, Ame Henderson, Eduardo Torroja,  Stephanie Cumming, Kjara Starič, Matej Kejžar, Jurij Konjar, Noja Hajos, Davide Sportelli, Guy Nader...). Ob tem je zaključila tudi študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani (2013). Sedaj deluje kot samostojna pedagoginja, plesalka in koreografinja. Od leta 2013 je članica skupine Fourklor pod vodstvom koreografa Brankota Potočana, sodelovala pa je še z Jano Menger, Matjažem Pograjcem, Matjažem Faričem in drugimi. Ustvarja tudi lastne plesne predstave in koreografije (Odmevi iz prahu, Hiša, Faza REM, Debussyjev večer, Plašček za Barbaro, Lunino kraljestvo, Jelkina želja...). Kot baletna pedagoginja intenzivno deluje že šesto leto – trenutno v Športnem društvu Moj klub na Bledu, pred tem pa je poučevala v Baletnem društvu Postojna in na SVŠGL (plesni oddelek). Hkrati poučuje tudi sodobni ples v No stress centru.

Kje

Program bo potekal na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov. 
Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od torka do četrtka pred pričetkom Praktikuma na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

 

 

Pretekli dogodki

  1. , PGC, SVŠGL, Ljubljana, SI
  2. , PGC, SVŠGL, Ljubljana, SI
  3. , PGC, SVŠGL, Ljubljana, SI
  4. , PGC, SVŠGL, Ljubljana, SI
  5. , PGC, SVŠGL, Ljubljana, SI
  6. , SVŠGL -PGC, Ljubljana, SI
  7. , SVŠGL - PGC, Ljubljana, SI
  8. , SVŠGL - PGC, Ljubljana, SI
  9. , SVŠGL - PGC, Ljubljana, SI
  10. , SVŠGL - PGC, Ljubljana, SI

SLIKE