Sara Janašković (SI): Tripping, Channeling, Expanding

02.06.2022
razširjanje stanja zavesti, vzpostavljanje povezave s sabo, čutenje drugega

Sara Janašković: Tripping, Channeling, Expanding

Opis

Dobro počutje in nedeljena pozornost kot nujna predispozicija. Senzibilnost in razširjeno stanje zavesti. Sidranje v telo in vzpostavljanje povezave s sabo. Zaobjeti vsako celico z našo pozornostjo. Začutiti drugega. Dialog. Šepet intuicije. Pulziranje navdiha. Spustiti kontrolo, se prepustiti, zaupati. Zaživeti druge realnosti. Solo, duet in skupinska instantna kompozicija. 

To je nekaj ključnih tematik, s katerimi se bomo ukvarjali. Skozi različne naloge in metode plesnega raziskovanja se stremi k temu, da se udeleženci lahko prepustijo nemotenemu toku ustvarjanja in doživijo poglobljeno stanje, kjer lahko presenetijo samih sebe.

Biografija

Sara Janašković je samozaposlena v kulturi kot plesalka, koreografinja in pedagoginja ter soustanoviteljica zavoda NEST, rojena leta 1995 v Sloveniji. Izobraževala se je na Srednji vzgojiteljski šoli, gimnaziji in umetniški gimnaziji v Ljubljani (smer sodobni ples), na dvoletnem programu za plesalce in koreografe Performact na Portugalskem, sedaj pa zaključuje visokošolski študij za ples in koreografijo na Alma Mater Europeaea v Ljubljani. V procesu razvijanja svojega lastnega umetniškega jezika, raziskuje neomejene zmožnosti človeškega telesa in izraza, potencialnost skupnosti in goji globoko strast do plesne improvizacije.

Kje

Program bo potekal na SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov.
Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od torka do četrtka pred pričetkom Praktikuma na SVŠGUL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  3. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  4. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  5. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  6. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  7. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI

SLIKE