Rada Kovačević: (S)talni kontakt (RS)

10.10.2023
tla kot partner pri gibanju

Rada Kovačević

Opis

Na tem praktikumu bomo izvajali različne vaje in sekvence, ki nam bojo pomagale uporabljati tla kot partnerja; ponudila nam bodo različne gibalne kvalitete. Na urah se bomo naučili, kako se ne bati tal, kako jih uporabiti za drsenje, potiskanje, kotaljenje, padanje, vse na najmehkejši način. Raziskovali bomo, kako uporabiti tla na najbolj funkcionalen način. Ta lastnost ali sposobnost nam bo dala več energije, gibi bodo narejeni z lahkoto, manj bomo zmedeni in uporabili bomo celoten potencial telesa.

Vse te tehnike lahko uporabimo tudi pri improvizaciji s stikom s tlemi, kjer bo vsaka oseba uresničila svojo edinstveno kakovost gibanja. To pa je moje poslanstvo, ohranjati raznolikost.

Biografija

Rada Kovačević je sodobna plesalka in performerka. Rojena je v Beogradu, Srbiji. Rada se je kot otrok prvič srečala s plesom preko ritmične gimnastike.Po nadeljevanju plesne poti v baletni šoli, se je vpisala v srednjošolski program sodobnega plesa. Poleg šolskih dejavnosti je sodelovala z Isidoro Stanišič ter nastopila v plesnem gledališču Bitef v projektu ‘‘ Ale i Bauci‘‘in ‘‘Karmen u 4 runde‘‘. Delala je tudi kot koreografinja v dokumentarni gledališki predstavi ‘‘Nevidljivi spomenici‘‘Po zaključeni srednji baletni šoli ,,Lujo Davičo’’, se je vpisala na akademijo Anton Bruckner v Lincu, v Austriji. V času študija je sodelovala z avtorji kot so Johannes Randolf, Editta Braun, Laja Field, Martin Durov, Jason Jacob, Christina Mertzani in Deborah Smith Wicke. V zadnjem letniku študija se predstavila s svojo minijaturko ’’Between two fires’’ . Akademija v sodelovanju z ’'free fall’' (Christina Mertzani in Evangelos Poulinas), ji je podelila štipendijo za plesni festival ’’one small step’’ na Krfu, kje je nastopala v plesni predstavi NEXUS, Helder Seabra. Po zaključku akademije, Rada je od januarja 2019 stalna članica Zavoda En-knap in Centra kulture Španki borci. Predstave v katerih je Rada nastopala kot plesalka En-knap skupine: 2019-2022: Loop de Loop, M.Campos in G.Nader; Set and Reset/Ponastavitev, T.Brown; Huda mravljica, I.Kovač;Hud pesjan, I.Kovač; Vrtoglavi Ptiči, I.Kovač; Pozor hud ples 3, I.Kovač,L.T.Dunne; Odvečni človek, EKG; MILK Voices, I. Kovač; Cogito, T.Tuza; Domovina, I.Kovač; Etiopijke, M.Cason; Hidra,S.Horvat,M.R.Marković,EKG

Kje

Program bo potekal na SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov.

Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od ponedeljka do četrtka pred pričetkom Praktikuma na SVŠGUGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  3. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  4. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  5. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  6. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI

SLIKE