Pogovor št. 2: Irena Tomažin - Nika Leskovšek

31.03.2015
Pogovor na temo koreografskih praks bo potekal med avtorico, plesalko in vokalistko Ireno Tomažin in dramaturginjo in teoretičarko Niko Leskovšek.

Irena Tomažin, Nika Leskovšek foto/photo by: Nada Žgank

Opis

V okviru pogovora na temo koreografskih praks, drugem po vrsti, se bomo posvetili Ireni Tomažin, ustvarjalki mlajše generacije, ki že ima za sabo avtorsko prepoznaven in unikatno izoblikovan opus. Njeno raznorodno ustvarjanje na kratko največkrat povzamejo kot »koreografijo glasu«. Giblje se med tradicijo in performativnim sedanjikom, morda pa v svoji pojavnosti še najbolj ustreza efemerni naravi plesa. Dogodek je zamišljen kot neke vrste »srečevanje glasov«, kar je tudi naslov zadnje knjige, ki jo je Irena uredila in konceptualno avtorsko zasnovala. 

Biografiji

Irena Tomažin >>

Nika Leskovšek je samozaposlena v kulturi, praktična dramaturginja in teoretičarka, ukvarja se s sodobnimi scenskimi umetnostmi v vseh pojavnih oblikah, v praksi in teoriji. Redno piše za Masko, Dnevnik, Sodobnost in še kaj. Je aktualna dobitnica štipendije Ustanove Tarasa Kermaunerja. Za predstavo Vaje iz Tesnobe (r. J. A. Vojevec) so z ekipo ustvarjalcev l. 2013 prejeli nagrado Borštnikovega srečanja za kolektivno stvaritev. V zadnjem času se ukvarja z naključji, ki jim je posvetila tudi diplomsko nalogo. 

Pretekli dogodki

  1. , Pritličje, Ljubljana, SI

SLIKE