Peekaboo Pointe (ZDA): Razvoj burleskne točke, dvodnevna intenzivna delavnica burleske

04.11.2023
burleskna točka - od ideje do izvedbe

Peekaboo Pointe

Delavnica bo potekala v sklopu Platforme malih umetnosti, ki bo med 2. in 5. novembrom 2023 v Slovenskem mladinskem gledališču Ljubljani*.

Opis

Na dvodnevni delavnici boste ustvarili burleskno točko, ki jo boste razvili od prvih zametkov ideje do končne izvedbe. Peekaboo vam bo pokazala, kako ideje pripeljati do plodnega zaključka in kako v nastopu najti svoj lastni glas. Povedala vam bo kaj o zgodovini burleske, vsak dan bomo imeli klas, delali bomo v skupinah in individualno ter ustvarili solo točko. Učili se bomo tudi, kako kolegom podati konstruktiven feedback, ki bo njim in nam v pomoč pri razvijanju in izpopolnjevanju veščin. Ob koncu delavnice pa si bomo v studiu sami zase priredili pravo pravcato predstavo!

Biografija

Peakaboo Pointe je interdisciplinarna umetnica performansa, video in burleskna umetnica, striperka in koreografinja. Ustvarja dela, ki jih predstavlja tako v kontekstu tradicionalnih uprizoritvenih prostorov kot tudi v svetu zabave in nočnega življenja. Je ponosna striperka, s svojimi burlesknimi nastopi navdušuje v nočnih klubih in festivalih po celem svetu ter ustvarja interdisciplinarne multimedijske plesno-gledališke predstave, s katerimi se predstavlja na mednarodnih gledaliških prizoriščih in festivalih. V svojem delu, ki temelji na sprevračanju gledalčevih pričakovanj, raziskuje intimnost ter pri tem telo uporablja kot orodje, s katerim se loteva širših tem, kot so spol, spolnost, spolno delo in feminizem, ki jih igrivo prepleta s humorjem.
Povezava: https://www.ilovepeekaboopointe.com/workshops

Kdaj in kje

Delavnica bo potekala v Studiu Dansa, Vilharjeva cesta 3, 1000 Ljubljana, 4. in 5. novembra 2023, med 10.00 in 13.00.

Kotizacija

Trajanje: 6 h
Kotizacija: 60 eur
Prijave: info@emanat.si (Prijavi v angleškem jeziku dodajte kratko predstavitev in začetno idejo za burleskno točko, ki bi jo želeli ravijati na delavnici)

Podpora

Produkcija: Emanat
*Gostovanje Peekaboo Pointe poteka v okviru Platforme malih umetnosti, ki je del programa zavoda Emanat in cikla dogodkov Klitorist je anarhistka, ki je del programa zavoda Maska.
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

 

Pretekli dogodki

  1. , Studio Dansa, Vilharjeva cesta 3, 1000 Ljubljana
  2. , Studio Dansa, Vilharjeva cesta 3, 1000 Ljubljana

SLIKE