Oona Doherty (IE): Odpreti ventile občutij - Francis Bacon

07.10.2017
delavnica bo razvijala telesni odnos do domišljije

Oona Doherty foto/photo by: Luca Truffarelli

Opis

Doherty: Pesem za Lov na upanje

Za zgodovine šoka
Sem meso sem meso
Sončna svetloba sije na mladostno meso Visoko se Odbija. Armadaus. Avdio. Jaguar, Sedež.
Vlažen čudovit ritem Močno tolče Testosteron in Kortizol Napajata režeča se usta
Oblečene punce resnično padejo Nočni zrak resnično kriči Moška hrbtenica tvoja hrbtenica Razliva tolmune spomina
Poskrbi, da bo gorela v redu je v redu je
Znotraj izbojevan sovražnik
Roza meso pleši naprej
Kadilčev prsni koš
Fantovska korajžna energija
Za srce
s srcem
Povej mi, sin

Na delavnici bomo uporabljale_i svoj živčni sistem, svoj glas, svoje gibe, da bi odkrile_i svojo Lovko_ca. Delavnica bo razvijala telesni odnos do domišljije. Za utelešeno uprizoritev bomo uporabljale_i igralske/klovnovske tehnike, da bi ustvarile_i pristen, doživet material. Delavnica se začne z ogrevanjem, podobnim jogi, s katerim bomo uporabile_i telo in pljuča, da bi se sprostile_i in odprle_i um. Sledila bo vodena improvizacija, delo s podobami iz pesmi Oone Doherty Lov na upanje. Nato bomo razvile_i posamezne male izraze. Delale_i bomo z naslednjimi podobami: beton, beli pav, magma, med manuka, droge, Jaxson Pollock, Francis Bacon, Carravagio, napake očeta in bele slave, Vstajenje v Lazarja.  

V drugem delu delavnice bomo razvijale_i scenarij, govor in značaj. Poglobile_i se bomo v tehniko jecljanja Doherty in se preizkusile_i v zborovskem petju. Navdih za delavnico sta deli Lov na upanje in Vstajenje v Lazarja, ki se ukvarjata z evropskimi stereotipi mladosti, moškosti, revščine, eskapizma, junaškosti in ranljivosti.

Prizadevale_i si bomo doseči znane predele naših teles in postati bolj vpletene_i v živčni sistem.

-zbledeti v belo-

Biografija

Oona Doherty je diplomirala in magistrirala iz sodobnega plesa na Šoli sodobnega plesa Univerze Ulster in LABAN v Londonu. Od leta 2011 ustvarja, sodeluje in gostuje v Plesnem teatru (Dance Theatre).

Sodeluje z naslednjimi podjetji: TRASH (Nizozemska), Abbattoir Ferme (Belgija), Veronika Riz (Italija), Emma Martin/United Fall (Irska) in Enda Walsh (Združeno kraljestvo). Delala je kot koreografinja za igralce pri nagrajeni uprizoritvi SCORCH avtorice Stacy Greg in pri uprizoritvi St Joan avtorja Jimmyja Faya, The Lyric theatre. Njeni kolaži in filmi so bili razstavljeni oziroma predvajani v številnih galerijah v Belfastu, Dublinu, Parizu in Pragi. Pred tem je koreografirala tudi v naslednjih uprizoritvah: Leather Jacket Deluxe, Lady Magma, Echo Hunt (DOCNITE Series). Od leta 2012 vodi mednarodne delavnice Pesnega teatra. Je sodelujoča umetnica pri ISSAC. Leta 2016 je prejela naziva  umetnica MAC Belfast HATCH in umetnica Prime Cut Productions REVEAL. V letu 2017 je prejela nagrado Major Individual Artist Umetniškega sveta Severne Irske.

»V svojem delu se poigravam z mejo med mesom in dušo, občinstvom in odrom; želim si deliti kinetično doživljanje. Motivira me raziskovanje stanj čiste metafizične iskrenosti. Privesti seks, pank, romantiko, či znova v telo, črno skrinjico, belo kocko in Irsko.«

Prijave

Zaradi omejenega števila udeleženk_cev je prijava na delavnico obvezna, pošljite pa tudi krajšo predstavitev. Prijave sprejemamo na e-naslov production@cityofwomen.org, in sicer do 1. 10. Izbrane udeleženke_ce obvestimo do 3. 10.

Kotizacija

Cena delavnice je 20€.

Kje in kdaj

Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana

sobota, 07.10.2017 od 10.00 do 11.30
nedelja, 08.09.2017 od 10.00 do 11.30

Podpora

Organizacija: Mesto žensk
v sodelovanju: Emanat, Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana

Pretekli dogodki

  1. , Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana, SI
  2. , Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana, SI

SLIKE