Nataša Živković (SI): Balet

18.10.2016
klas je primeren za tiste s plesnim predznanjem in znanjem osnov baleta

Nataša Živković

Opis

Balet - konfet

Balet je včasih konfekcija (beri: serijsko - industrijsko izdelana oblačila - vaje). Lahko pa je tudi barvit konfet in lahkotnost veselja v premagovanju težnosti. V našem klasu bomo lovili uravnoteženost med disciplino in užitkom pri izvedbi vaj, obenem pa dihali, iztegovali, podaljševali in morda zraven tudi kaj zapeli. Po krajšem ogrevanju in sklopu vaj pri drogu se bomo posvetili predvsem načinu, kako plesati balet na sredini brez opore, štiridimenzionalno!

Življenjepis

Nataša Živković (1981) je samozaposlena plesalka, performerka, koreografinja in pedagoginja na področjih sodobnega plesa in gledališča. Več mednarodnih plesnih delavnic je vodila in se udeležila v sklopu projekta Uprizarjati spol – ples razlik, nazadnje v Bologni oktobra 2019. Od 2018/19 je zaposlena na SVŠGUGL, kjer poučuje balet in gib. Leta 2019 je  prejela nagrado Ksenije Hribar za najboljšo plesalko zadnjih dveh let, na festivalu Act v Bilbau pa nagrado za najboljšo predstavo za avtorsko predstavo Sine, s katero še danes gostuje po mednarodnih odrih. Njeno »družinsko trilogijo« sestavljajo predstave Prva ljubezen, drugič (2009), Zavoljoočeta (2014) in Med dvema ognjema (2020). Leta 2021 je v LGL režirala in soustvarila predstavo Vse je v redu, ki tematizira šolo kot institucijo z vidika dijakov in dijakinj.

Kje

Program bo potekal na SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov.

Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od ponedeljka do četrtka pred pričetkom Praktikuma na SVŠGUGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  3. , SVŠGL - PGC, gledališko plesna dvorana
  4. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana
  5. , SVŠGL - PGC, gledališko plesna dvorana
  6. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana

SLIKE