Maayan Danoch (IL/DE): Sodobni ples in balet za sodobne plesalce

28.03.2017
cilj klasa je povečati somatsko ozaveščenost in povezanost telesa

Maayan Danoch foto/photo by: Tamar Lan

Opis

Sodobni ples

Cilj klasa je povečati somatsko ozaveščenost in povezanost telesa. Z aktiviranjem ali sprostitvijo določenih mest v telesu postanemo bolj pozorni na koordinacijo telesa, kar nam omogoči osnovo za raziskavo gibalne kompleksnosti in igro z določenimi gibalnimi kvalitetami. Klas se začne z ozaveščanjem telesa (samostojno ali v paru), ki se razvije  v študijo giba in igro z njim. Najdene principe ali občutke potem uporabimo v gibalnih sekvencah, ki jih kasneje ritmično in prostorsko nadgradimo oz. prilagodimo. Gibalne sekvence omogočajo določen okvir za odločanje in jih lahko vadimo v odnosu z časom, jakostjo, volumnom, itd. in s tem lahko odkrijemo različne izvedbe ali izraze posameznega materiala.

Balet za sodobne plesalce

Klas ponuja možnost za raziskavo povezave med formalno estetsko in anatomsko strukturo telesa. Med izvedbo baletnega gibalnega vokabularja bomo poglabljali razumevanje principov funkcionalnega gibanja. Klas temelji na potovanju po prostoru in iskanju naše postavitve telesa v odnosu s težnostjo kot tudi ne raziskavi različnih dinamičnih principov preko zavestne uporabe glasbe.

Biografija

Maayan Danoch je bila rojena v Tel Avivu, študirala je sodobni ples in koreografijo na SEAD-u in prejela magistrski naziv na Hochschule für Musik und Tanz Köln. Maayan je ustvarila plesna, site specific in transdisciplinarna dela, ki so bila predstavljena na dogodkih/festivalih kot so: Tel Aviv Museum of Art, Diver festival, Tanzmesse Düsseldorf, tanz.tausch festival, Kibla Multimedia Center, Gödör Klub Budapest, Plesni Teater Ljubljana, če našteje samo nekatere. Kot plesalka je sodelovala z Jano Unmu.ig (DE), M̈ årtenom Spångbergom (SE), Mayo Weinberg (IL/DE), Olegom Soulimenkom (RUS/AT) and Dragano Alfirevic (SLO). Maayan je prejemnica danceWEB štipendije v letu 2014 in umetniške rezidence v Kelim Choreography Center leta 2015. Poučevala je ples in seminarje pisanja na HfMT Köln, SEAD, Ljubljana Dance Academy, Tanzfabrik, Dock 11. Pisala je za publikacije 5.bienala Tanzausbildung and Tanzkongress 2013.

Kje

Program bo potekal na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov. 
Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od torka do četrtka pred pričetkom Praktikuma na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Pretekli dogodki

 1. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI
 2. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI
 3. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI
 4. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI
 5. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana
 6. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana
 7. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana
 8. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana
 9. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana
 10. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana
 11. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana
 12. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana

SLIKE