Loup Abramovici (FR, SI): Propriocepcija in somatika

12.09.2022
sposobnost telesa, da zaznava telo v prostoru, in različne metode zavestnega gibanja, dihanja, drže

Loup Abramovici

Opis

Klas je sestavljen iz serije vaj, namenjenih ogrevanju in pripravi za ples. Ukvarjali se bomo s propriocepcijo, to je sposobnostjo telesa, da zaznava telo v prostoru in s somatiko, ki je izraz za različne metode, ki nas učijo zavestnega gibanja, dihanja, drže telesa. Po ogrevanju bomo nadaljevali s skupinskim delom, ki bo izhajal iz različnih improvizacijskih pristopov.

Biografija

Loup Abramovici je francosko – portugalski plesalec, performer in koreograf, ki od leta 2010 živi in ustvarja v Sloveniji. S plesnimi začetki v klasičnem baletu se kasneje preusmeri na sodobni ples – izobraževal se je na šolah CNDC d’Angers in CCN de Montpellier v Franciji s koreografi Gilbert Canova, Loic Touzé, Mathilde Monnier, Emmanuelle Huyn, Boris Charmatz, Jennifer Lacey, Simone Forti, Benoit Lachambre, itd. Leta 2000 prične svojo profesionalno kariero z mednarodno uveljavljenimi ustvarjalci Meg Stuart, Vera Mantero, Loic Touzé, Mustafa Kaplan & Filiz Sizanli, Antonija Livingstone & Heather Kravas, Yves-Noel Genod, Remy Heritier, Catherine Contour, Yasmine Hugonnet, itd. Od leta 2010 svojo umetniško prakso razvija v Sloveniji, v tandemu z glasbenikom Tomažem Gromom (Zavod Sploh) in kot član dveh kolektivov, Vie Negative in Feminalz (Emanat). Kot perfomer in soustvarjalec sodeluje s koreografinjami in režiserji Majo Delak, Tejo Reba, Baro Kolenc, Matijo Ferlinom, Malo Kline, Natašo Živković, Bojanom Jablanovcem in Emo Kugler. Leta 2013 je z nagrado Ksenije Hribar, ki jo podeljuje Društvo za sodobni ples Slovenije, nagrajen za najboljšega plesalca.

Kje

Program bo potekal na SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov.

Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od ponedeljka do četrtka pred pričetkom Praktikuma na SVŠGUGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI

SLIKE