Leon Marič: Sodobni ples

30.01.2020
klas sodobnega plesa

Leon Marič

Opis

Gibalni klas je kombinacija lastne imaginacije skozi strukturirane tehnične vaje. Temelji na prizemeljenosti teže, z lahkotno in breztežno kvaliteto gibanja. Ustvari se varen prostor kjer je posameznik odgovoren za lastne akcije do sebe ter do odnosa ostalih v prostoru. Konstantni občutek padanja telesa, misli, občutkov z kontrolo nad vsako akcijo, ki se jo izvede. Sestavljen je iz ogrevanja/improvizacije, osnovnih tehničnih vaj, izvedenih v različnih kvalitetah gibanja, z zaključkom vseh elementov/kombinacije.

Biografija

Leon Marič - rojen leta 1991 v Sloveniji. Aktiven je na plesni neodvisni sceni, pri nas v Sloveniji, kot tudi v tujini. Svoje plesne in umetniške interese je začel razvijati na Umetniški gimanziji za sodobni ples v Ljubljani, kjer je leta 2010 maturiral. Trenutno je del plesnega aktiva na SVŠGUGL. Leta 2014 je zaključil šolanje na univerzi “Anton Bruckner Privatuniversitat Linz”, kjer je diplomiral iz smeri sodobnega plesa in študija giba ter performansa. Med študijem je sodeloval pri več projektih za Cie.Off Verticallity v režiji Rose Breuss. Nekateri slovenski umetniki, s katerimi je imel možnost sodelovati in kateri so vplivali na njegov umetniški razvoj so; Matjaž Farič ( “No more solo” in “Sinestezija”), Magdalena Reitner ( “Forms of distance”), Maja Delak in Luka Prinčič ( “Jitakami”). Leta 2014 se je udeležil Biennale College Danza v Benetkah z koreografom Alessandrom Sciarronijem v projektu “You Dont Know How Lucky You are”. Od takrat naprej sodeluje z njim in je del dveh predstav “FOLK- S will you still love me tomorrow?” in “Augusto”. Kot plesalec je bil del različnih mednarodnih festivalov, kot so; Implustanz dance festival, Biennale di Venezia, Biennale de Lyon, Jerusalem International Dance Week, No Limits Berlin,... Med drugimi je tudi sodeloval z Francesco Scavetta ( “Suprised body project”) Michael Turinsky ( “My body your pleasure”) Akemi Takeya ( Little stories about S.O.S.”), Luke George ( “Experimental freedom”), Editta Braun ( “Instant”),... Leta 2016 je bil z Jerco Rožnik Novak soavtor predstave “Hweol,..V vrtincu časa”.

Kje

Program bo potekal na SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov. 
Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od torka do četrtka pred pričetkom Praktikuma na SVŠGUL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  3. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  4. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  5. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI

SLIKE