Irena Z. Tomažin (SI): Glasna delavnica - večglasno petje

19.06.2021
V prihajajoči delavnici se bomo posvetili predvsem petju starih večglasnih pesmi

Irena Z. Tomažin_ Glasna delavnica / Voice workshop Foto / Photo: Nada Žgank

Prihajajoči dogodki

  1. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGUGL, Plesni in gledališki center, Ljubljana, SI

Opis

"GLASNA DELAVNICA"  je namenjena odpiranju, spoznavanju in raziskovanju lastnega glasu. Preko odkrivanja tega svojevstnega inštumenta in njegove fizičnosti spoznavamo različne izraze lastnega glasu in načinov petja. Z delom na tekstu, pesmih in vokalnih ter gibalnih improvizacijah se tako individualno kot tudi v skupini naučimo spontanega izražanja v vsakdanjem življenju kot tudi pri profesionalnih nalogah. Glasna delavnica je namenjena vsem - tako igralcem, plesalcem, performerjem, izkušenim pevcem kot tudi sramežljivim začetnikom oziroma vsem, ki si želijo raziskovati, peti, improvizirati ali pa kratkomalo srečati in spoznavati svoj glas.

V prihajajoči delavnici se bomo posvetili predvsem petju starih večglasnih pesmi. Poleg spoznavanja lastnega glasu in ogrevalnih glasovnih vaj, bomo delali na poslušanju in harmoniji med večimi glasovi s tem, da se utelesimo in ukoreninimo v lastnem.

Biografija

Irena Tomažin je plesalka, pevka in performerka. Je avtorica projekta za glas in diktafone, ki se imenuje iT, s katerim nastopa po festivalih doma in v tujini. Nastopa v kontekstu improvizirane elektroakustične glasbe kot tudi z gasbeno skupino Borghesia in z različnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Za svoji predstavi Kaprica  in (S)pozaba kaprice  je leta 2006 prejela nagrado Liberalne akademije Zlata ptica. V letu 2015 je bila nagrajena z nagrado strokovne žirije in z nagrado občinstva na festivalu Gibanica za predstavo Okus tišine vedno odmeva. Do sedaj je naredila sedem avtorskih predstav. Delavnice poučuje tako doma kot tudi v tujini.

Praktične informacije

Kdaj in kje

Četrti sklop delavnic bo potekal od 19. in 20.6.2021 po sledečem urniku:
sobota, 19.6.2021: 10.00-13.00
nedelja, 20.6.2021: 10.00-13.00

Naslov: Plesni in gledališki center SVŠGUGL, Kardeljeva ploščad 28 A, Ljubljana

Prijava

Obvezne predhodne prijave na: info@emanat.si
Število mest je omejeno.
 

Kotizacija

60 € posamični sklop (6 ur).
Obvezna udeležba 2 dni delavnice. Kotizacija se predhodno poravna s plačilom preko TRR. Podatke za plačilo ter račun prejmete preko elektronske pošte.

Podpora

organizacija:  Emanat

SLIKE