Irena Z. Tomažin (SI): Glasna delavnica GLAS-TELO

24.01.2020 - 26.01.2020
delavnica namenjena odpiranju, spoznavanju in raziskovanju lastnega glasu

Irena Z.Tomažin: Okus tišine vedno odmeva / The Taste of Silence Always Resonates Foto/Photo: Nada Žgank

Opis

"GLASNA DELAVNICA"  je namenjena odpiranju, spoznavanju in raziskovanju lastnega glasu. 

Preko odkrivanja tega svojevstnega inštumenta in njegove fizičnosti spoznavamo različne izraze lastnega glasu in načinov petja. Z delom na tekstu, pesmih in vokalnih ter gibalnih improvizacijah se tako individualno kot tudi v skupini naučimo spontanega izražanja v vsakdanjem življenju kot tudi pri profesionalnih nalogah.

Glasna delavnica je namenjena vsem - tako igralcem, plesalcem, performerjem, izkušenim pevcem kot tudi sramežljivim začetnikom oziroma vsem, ki si želijo raziskovati, peti, improvizirati ali pa kratkomalo srečati in spoznavati svoj glas.

Januarska delavnica:  GLAS - TELO 

V prvem oziroma januarskem sklopu "glasne delavnice"  se bomo osredotočili na odnos med glasom in telesom ter dihanjem, ki ju neposredno povezuje. Z ozaveščanjem naravnega oziroma sproščenega diha in telesne drže bomo predvsem poslušali in prisluhnili glasu, s katerim se srečujemo v lastni vsakodnevni govorici - šele ko (si) prisluhnemo, lahko pričnemo z delom na glasu.

Biografija

Irena Tomažin je plesalka, pevka in performerka. Je avtorica projekta za glas in diktafone, ki se imenuje iT, s katerim nastopa po festivalih doma in v tujini. Nastopa v kontekstu improvizirane elektroakustične glasbe kot tudi z gasbeno skupino Borghesia in z različnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Za svoji predstavi Kaprica  in (S)pozaba kaprice  je leta 2006 prejela nagrado Liberalne akademije Zlata ptica. V letu 2015 je bila nagrajena z nagrado strokovne žirije in z nagrado občinstva na festivalu Gibanica za predstavo Okus tišine vedno odmeva. Do sedaj je naredila sedem avtorskih predstav. Delavnice poučuje tako doma kot tudi v tujini.

Praktične informacije

Kdaj in kje

Prvi sklop delavnic bo potekal od 24. do 26. januarja 2020 po sledečem urniku:
petek, 24.1.2019: 18.00-21.00
sobota, 25.1.2020: 10.00-14.00
nedelja, 26.1.2019:10.00-14.00
Naslov: Ex-teater, Resljeva cesta 3, Ljubljana, SI

Delavnice bodo potekale tudi v februarju, aprilu in maju.

Prijava

info@emanat.si ali direktno na: irena.tomazin@gmail.com

Kotizacija

100 € posamični sklop (11 ur)

Podpora

organizacija:  Emanat

 

Pretekli dogodki

  1. , Ex-teater, Resljeva cesta 3, Ljubljana, SI
  2. , Ex-teater, Resljeva cesta 3, Ljubljana, SI
  3. , Ex-teater, Resljeva cesta 3, Ljubljana, SI

SLIKE