Irena Z. Tomažin (SI): Glasna delavnica GLAS-GIB

21.02.2020 - 23.02.2020
spoznavanje različnih izrazov lastnega glasu in načinov petja

Irena Z. Tomažin: Glasna delavnica Foto: Nada Žgank

Opis

"GLASNA DELAVNICA"  je namenjena odpiranju, spoznavanju in raziskovanju lastnega glasu. Preko odkrivanja tega svojevstnega inštumenta in njegove fizičnosti spoznavamo različne izraze lastnega glasu in načinov petja. Z delom na tekstu, pesmih in vokalnih ter gibalnih improvizacijah se tako individualno kot tudi v skupini naučimo spontanega izražanja v vsakdanjem življenju kot tudi pri profesionalnih nalogah. Glasna delavnica je namenjena vsem - tako igralcem, plesalcem, performerjem, izkušenim pevcem kot tudi sramežljivim začetnikom oziroma vsem, ki si želijo raziskovati, peti, improvizirati ali pa kratkomalo srečati in spoznavati svoj glas.

Februarska delavnica:  GLAS - GIB
V drugem oziroma februarskem sklopu "glasne delavnice" se bomo osredotočili na odnos med glasom in gibom: vsako telo oziroma vsak posameznik ima svojevrstno zmes ritma, gest in gibov - v povezavi z glasom nas pripeljejo do našega notranjega plesa in koreografije in prav tako do melodije oziroma pesmi. Z ozaveščanjem naravnega oziroma sproščenega diha in telesne drže bomo predvsem poslušali in prisluhnili glasu, s katerim se srečujemo v lastni vsakodnevni govorici - šele ko (si) prisluhnemo, lahko pričnemo z delom na glasu. Lepo vabljeni!

Biografija

Irena Tomažin je plesalka, pevka in performerka. Je avtorica projekta za glas in diktafone, ki se imenuje iT, s katerim nastopa po festivalih doma in v tujini. Nastopa v kontekstu improvizirane elektroakustične glasbe kot tudi z gasbeno skupino Borghesia in z različnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Za svoji predstavi Kaprica  in (S)pozaba kaprice  je leta 2006 prejela nagrado Liberalne akademije Zlata ptica. V letu 2015 je bila nagrajena z nagrado strokovne žirije in z nagrado občinstva na festivalu Gibanica za predstavo Okus tišine vedno odmeva. Do sedaj je naredila sedem avtorskih predstav. Delavnice poučuje tako doma kot tudi v tujini.

Praktične informacije

Kdaj in kje

Drugi sklop delavnic bo potekal od 21. do 23. februarja 2020 po sledečem urniku:
petek, 21.2.2020: 16.00-19.00
sobota, 22.2.2020: 10.00-14.00
nedelja, 23.2.2020:10.00-14.00
Naslov: Ex-teater, Resljeva cesta 3, Ljubljana, SI

Delavnice bodo potekale tudi v aprilu in maju.

Prijava

info@emanat.si

Kotizacija

100 € posamični sklop (11 ur)

Podpora

organizacija:  Emanat

Pretekli dogodki

  1. , Ex-teater, Resljeva cesta 3, Ljubljana, SI
  2. , Ex-teater, Resljeva cesta 3, Ljubljana, SI
  3. , Ex-teater, Resljeva cesta 3, Ljubljana, SI

SLIKE