Henry Montes (UK): Sodobni ples

21.03.2017
na podlagi napotkov, problemskih nalog in odprtih raziskav, preko katerih se bomo uglasili z našim notranjim okoljem

Henry Montes arhiv/archive: Henry Montes

Opis

Klas je strukturiran na podlagi napotkov, problemskih nalog in odprtih raziskav (tudi s partnerjem), preko katerih se bomo uglasili z našim notranjim okoljem. Raziskali bomo, kako organi podpirajo strukturo telesa, kako tekočine uokvirjajo tonus in telesno pripravljenost za gibanje in spontan odziv, ter se posvetili vidiku zunanjega prostora kot podaljška našega diha in podpornih struktur. Z nalogami bomo spodbujali radovednost in zanimanje za odziv telesa v spreminjajočem se okolju, hkrati pa bomo telo/psiho nenehno vzpostavljali v danem trenutku. Klas bomo zaključili s predpripravljenimi frazami, ki bodo mestoma vključevale tudi improvizacijo.

Biografija

Henry Montes deluje kot plesalec, performer in plesni pedagog. Sodeloval je s številnimi neodvisnimi koreografi in plesnimi skupinami v New Yorku in Evropi, med drugimi tudi s Susanne Linke, Reinhild Hoffmann, Keely Garfield, Kirstie, Simson, KJ Holmes, Gaby Agis, Charlesom Linehanom, Rosemary Butcher, Joan Davis, Liz Roche in Jonathanom Burrowsom. V obdobju med 1998 in 2009 je kot performer sodeloval s skupino Siobhan Davies Dance. Leta 2003 je po izboru britanskih plesnih kritikov prejel nagrado za najboljšega plesalca na nacionalni ravni (Critics Circle National Dance Award). Henry se nenehno izobražuje na področjih joge in Alexander tehnike in je certificiran kranio-sakralni terapevt.

Kje

Program bo potekal na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov. 
Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od torka do četrtka pred pričetkom Praktikuma na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI

SLIKE