Gregor Kamnikar (SI): Improvizacijska delavnica

04.12.2014
Na način igre B-stran bomo z zaprašenih delov nas dvigovali prah, da se to, pri čemer smo, prerazporedi v nek drugi »to, pri čemer smo«.

B-stran / B-side foto/photo by: Sunčan Stone

O delavnici

Ob četrtkih se bomo dobili, videli pri čem smo in kako nas to, pri čemer smo, vodi v naslednji korak. Če sploh. Na način igre B-stran (http://bstran.federacija.net) bomo z zaprašenih delov nas dvigovali prah, da se to, pri čemer smo, prerazporedi v nek drugi »to, pri čemer smo«. Namen dvigovanja takega in tolikšnjega prahu je spoznavanje mehanizmov prarazporejanja delcev prahu, da se potem naslednji četrtek zopet dobimo in bolje odigramo partijo improvizacij. Vabljeni, da po navdihu in intuiciji s seboj prinesete predmete, ideje, koncepte, volje, pesmi, video..., da odkrijemo njihovo in našo b-stran.

Biografija

Gregor Kamnikar raziskuje gibanje in igro (bolj »play« kot »game«) ter uporabo igre v uprizoritvene namene v razvejani različici razvojne igre Commoveo. Kot umetnik z imenom Gregor Kamnikar je zaključil svojo kariero 25. 4. 2011 s poslovilnim improvizacijskim plesnim solom »39 (vaj v umiranju)«. Od takrat dalje pri vsakem novem projektu uporabi novo umetniško ime. Je soustanovitelj Kolektiva Federacija (2009) skupaj z Andrejo Podrzavnik in Snježano Premuš. Na povabilo JSKD napiše knjigo za igrivejše in ustvarjalnejše dostopanje do sodobne plesne umetnosti »Zmes za ples« (2012). V tem času ga osvoji tudi klovnenje. Lahko pa ga kdaj pa kdaj tudi slišimo na radiu kot moderatorja. Govori sedem jezikov in se že uči novega. Rad je.

Kje

Program bo potekal na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov. Cena kartice je 50 €.
Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od ponedeljka do četrtka med 18.15 in 20.00 na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

 

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
  3. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
  4. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
  5. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI

SLIKE