Maja Delak (SI): Imaginarij#1

17.01.2011 - 28.01.2011
Dobrodošli plesalci, igralci, naturščiki, vokalisti, videasti, inštrumentalisti, performerji in vsi ostali, ki bi vas zanimalo sodelovati.

Maja Delak (Slovenija): Imaginarij #1 foto/photo: Sabina Potočki

O DELAVNICI

Delavnica »Imaginarij #1« Maje Delak je usmerjena na začetek raziskave performativnih možnosti afektov - predvsem se bo delavnica osredotočila na »sram«. Delo je namenjeno preizkušanju izhodišč za proces predstave v nastajanju in množenju vprašanj na predlagano temo.

BIOGRAFIJA

Maja Delak je koreografinja in plesalka, ki je študirala sodobni ples na CNDC L’Esquisse v Angersu v Franciji in na številnih plesnih seminarjih, ki so jih vodili mednarodno uveljavljeni pedagogi. Bila je aktivna in stalna članica v mednarodni plesni skupini En-Knap med letoma 1993 in 2002 ter idejna vodja realizacije gimnazijskega programa za sodobni ples, ki ga izvaja Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana. V svojem opusu plesno-gledaliških in večmedijskih predstav je prepotovala številne svetove, ki se kljub različnim tematikam in načinom dela kot presečne množice družijo v sidrišče avtoričine plesne poetike, v kateri vedno bolj jasno določa metodologije sodobnega plesa. Leta 2006 je ustanovila zavod EMANAT, v katerem si prizadeva za afirmacijo sodobnega plesa – tako s produkcijami predstav kot s knjižnim programom (zbirka Prehodi) ter izobraževanjem (AGON). Leta 2010 je prejela nagrado Prešernovega sklada za predstave Drage drage, Serata Artistica Giovanile in Poti ljubezni ter za njen prispevek k afirmaciji sodobnega plesa.

PRAKTIČNE INFORMACIJE

KDAJ in KJE

17. - 28. 1. 2011 - ponedeljek-četrtek (8 dni) od 10.00-15.00 - Dvorana Wolfy, Parmova 25, Ljubljana, SI

PRIJAVA

Dvotedenska delavnica, vsak teden od ponedeljka do vključno četrtka, bo potekala od 10.00 do 15.00. Delavnica je brezplačna in je namenjena omejenemu številu udeležencev (največ 10).

KOTIZACIJA

Delavnica je brezplačna.

PODPORA

Organizacija: Emanat 
Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana - oddelek za kulturo

SLIKE