Anton Lachky (SK/BE): Plesna delavnica

12.03.2011
Intenzivna 4 dnevna plesna delavnica za izkušene plesalce in gibalce.

Anton Lachky (Slovaška/Belgija): Plesna delavnica foto/photo: Sabina Potočki

O DELAVNICI


Delavnica bo razdeljena na plesni trening (class), plesno delavnico (kreativno delo) in kompozicijo.
Plesna tehnika Tona Lackhyja temelji na užitku pri plesu, poučevanje pa na celoviti koordinaciji telesa in prestopanju gibalnih in časovnih omejitev. Izolacija: ob vstopu v prostor plesalci ne smejo pozabiti nobenega dela telesa in poskušati gibanje pospešiti. Veselje: za gibanje je potrebna koncentracija, vendar ob sočasnem užitku in veselju do gibanja. Za gibanje je potrebno vznemirjenje, kar pa ne sme plesalca ovirati pri gibalni tehniki.
Plesna delavnica bo vključila kreativno delo in pokazala udeležencem načine kako ustvariti plesni material, poglobiti gibanje in doseči celovitost pri oblikovanju giba. Kompozicijski del bo pri oblikovanju plesnih fraz vključil gibalne kvalitete posameznih udeležencev.

BIOGRAFIJA

Anton Lachky je rojen na Slovaškem leta 1982. Pri petih letih je začel plesati v folklorni skupini Maly Vtacnik, ki je gostovala po Evropi in ZDA. Kasneje se je 5 let plesno izobraževal na konservatoriju v Banski Bystrici in v času študija ustvaril številne manjše koreografije. Po opravljeni diplomi je nadaljeval magisterski študij umetnosti, ki ga je uspešno zaključil v Bratislavi. Leta 2002 je začel šolanje na PARTS (belgijski plesni akademiji A.T de Keersmaeker), samo nekaj mesecev kasneje pa se je pridružil Akram Khan Company v plesni predstavi "Ma". Po dveh in pol letih gostovanj s skupino se je ustalil v Bruslju kot kot koreograf v svobodnem poklicu. V tem času je tudi soustanovil plesno skupino Les SlovaKs collective.
Zadnjih 5 let je kot gostujoči koreograf sodeloval v Studiu Danza (Slovaška), Company dot 504 (Praga), s Helsinškim mestnim gledališčem (Finska). Anton Lachky je pri svojem pedagoškem delu razvil posebno plesno in gibalno metodo, navdihnjeno z njegovim večletnim ukvarjanjem z ljudskimi plesi in folkloro.

PRAKTIČNE INFORMACIJE

KDAJ in KJE

12. - 15. 3. 2011 od 15.30 do 18.30 - SMEEL Ljubljana, SI

PRIJAVA

Informacije in prijave: info@emanat.si

KOTIZACIJA

Kotizacija za delavnico (12 ur) = 60 EUR

PODPORA

organizacija: Emanat
finančna podpora: Mestna občina Ljubljana

Pretekli dogodki

  1. , Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana, SI
  2. , Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana, SI
  3. , Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana, SI
  4. , Stara mestna elektrarna Elektro Ljubljana, SI

SLIKE