Dejan Srhoj (SI): Baletni trening

23.03.2015
trening baleta

Dejan Srhoj foto/photo by: Darko Radanović

Opis

Trening pričnemo s tekom in dihanjem. Prispeli smo v studio, ozavestimo telo. Premik k drogu. Klasične vaje ob drogu s poudarkom na zavestnem sproščanju večine in aktivaciji določenih mišic in sklepov. Ob tem stalna vizualizacija spuščanja in dvigovanja teže z namenom stabilnosti in čistega balansa. Ozaveščeno dihanje. Razteg in premik na sredino, kjer se posvetimo koordinaciji gibanja skozi prostor, skokom, obratom, dolgim pogledom, ki jim sledijo dolge linije telesa. Zakjuček z dihanjem in postopnim ohlajanjem telesa. Se vidimo! Dejan

Biografija

Dejan Srhoj (1978) je neodvisen performer in deluje na področju sodobnega plesa. Po končani Srednji Baletni Šoli v Ljubljani je študij nadaljeval na baletni akademiji Heinz Bosl Stiftung v Münchnu, ki ga je zaključil leta 1998. Istega leta je postal član SNG Opera in balet Ljubljana in kmalu postal baletni solist. V treh letih angažmaja v SNG je plesal predvsem glavne vloge v klasičnih baletih.
Od leta 2001 je neodvisni umetnik, soustanovitelj Fičo Baleta, v okviru katerega je sodeloval z Goranom Bogdanovskim in kot plesalec ali avtor sodeloval v predstvah kot so 1:0, Švic in Švarc, Emofad, Sun City, Confidance, Rob Raja, Formula. Ob tem je kot performer sodeloval plesno-gledaliških projektih z Janezom Janšo, Ivico Buljanom, Sebastjanom Horvatom, Betontancom, Magdaleno Reiter, Silvanom Omerzujem in drugimi. 

V sezoni 2014/15 je koreografiral za gledališki predstavi Švejk v Mgl-ju ter Elektra v Novosadskem Gledališču. Poleg tega soustvarja in organizira CoFestival v Ljubljani ter aktivno sodeluje pri razvoju programov mreže Nomad Dance Academy, katere soustanovitelj je. 

Kot plesni pedagog poleg klasičnega balet poučuje tudi orodja za improvizacijo v okviru Fičo Treningov ter Arts&Business delavnic v tujini. V okviru mreže NDA raziskuje inovativne metode poučevanje preko CoTeaching delavnic ter plesnih treningov Teaching without a teacher. 
Leta 2008 je diplomairal na Open University v Londonu - (BA in Humanities).

Kje

Program bo potekal na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov. Cena kartice je 50 €.
Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od ponedeljka do četrtka med 18.15 in 20.00 na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Pretekli dogodki

 1. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 2. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 3. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 4. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 5. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 6. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 7. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 8. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 9. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 10. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 11. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 12. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI

SLIKE