Beno Novak (SI): Zero Space

04.04.2018
delavnica za razvijanje talne tehnike in splošne prostorske zavesti

Beno Novak foto/photo by: Tim Hall

Opis

Ime moje delavnice je "Zero Space" in je konstruirana tako, da plesalcem pomaga razviti talno tehniko in njihovo splošno prostorsko zavest. Moja metoda temelji na osnovnih idejah Flying-Low, ki sem jih razvil in obogatil z Counter tehniko in njeno glavno idejo pošiljanja energije v nasprotne si smeri. “Zero Space” temelji na zavestnem usmerjanju energije in delov telesa skozi prostor ter v relaciji do tal in koriščenjem energije, ki pri tem nastaja, za večje potovanje po prostoru ter hitrejše potovanje v tla in ven iz njih. V delavnici pogosto prenesem iste ideje v partnering in kontaktno improvizacijo.

Biografija

Beno Novak je leta 2016 diplomiral na Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) ter svoje znanje nadgradil tudi na Tisch Dance Department (New York University) ter The Place (London). Trenutno deluje kot freelancer po Evropi, predvsem v Angliji, Belgiji, Portugalski in Sloveniji, kjer predvsem ustvarja lastno delo preko svoje organizacije KUD Qulenium Ljubljana. Kot performer in plesalec sodeluje s koreografi kot so: Alix Eynaudi, Matej Kejžar, Ricardo Ambrozio, Jason Mabana, Gary Clark… Od leta 2016 sodeluje pri organizaciji in vodenju Summer Intensive festivala na Portugalskem. Zadnje dve leti pleše v produkciji COAL, katera potuje po različnih teatrih po Angliji, s koreografom Jasonom Mabano ter kreacijo Requiem for Aleppo pa se pripravlja na turnejo po Bližnjem vzhodu.

Kje

Program bo potekal na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov. 
Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od torka do četrtka pred pričetkom Praktikuma na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Pretekli dogodki

  1. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  2. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  3. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  4. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  5. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  6. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI
  7. , SVŠGL - PGC, plesna dvorana, Ljubljana, SI

SLIKE