Gašper Torkar: Accept the Risk and Continue

2021

Gašper Torkar: Accept the Risk and Continue Oblikovanje naslovnice / Cover design: Blaž Rojs

Cena: 10 €

Opis

Štiri leta po glasbenem prvencu Dreams of Others – ki so ga pohvalili glasbeni selektorji tako na BBC, na portalu Bandcamp Daily, v Mladini, na Radiu Študent in spletnem glasbenem portalu Odzven – svoj nov album predstavlja večstranski umetnik Gašper Torkar.

Novi album vsebuje fragmente iz novega poglavja njegovih umetniških dosežkov. Accept the Risk and Continue sestavljajo kompozicije iz gledaliških in umetniških predstav (Nots je iz predstave Triadni balet Jana Krmelja), skladbi iz kompilacij dveh založb (Typhaceae iz japonske Mizuha in Harlequin iz Kamizdat), vaja v slogu (Arboreal je potihem objavil pred tremi leti) in neobjavljena skladba BT.

Raznoliki konteksti dajejo albumu poseben dramaturški čar, ki ga Gašper Torkar znova postavlja v sodoben kontekst in dokazuje, da umetnost blesti tudi v času krize.

Prenos in nakup

Prosti prenos abluma (po modelu »plačaj kolikor hočeš«) je na voljo preko www.kamizdat.bandcamp.com.

Glasba je ustvarjena in objavljena pod pogoji Creative Commons BY-SA 4.0 licence ([Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0] – Attribution-ShareAlike). Več na www.creativecommons.com/licence.

Sodelavci

Gašper Torkar · glasba, mix, mastering
Blaž Rojs · naslovnica
Luka Prinčič · produkcija
Andrej Pervanje · promocija, produkcija

Podpora

Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za Kulturo RS

Medijski odzivi

A EP Accept the Risk and Continue je tako kot njegov predhodnik zvočna diva. Odlično zastavljene dramske kompozicije izpostavljajo prelivanje razpoloženj in metamorfoza od klubske k ambientalni glasbi je storjena brez nenadnega slišnega preloma. Torkar se v nasprotju z Anžičkom odloči za bolj ciklično usmerjene kompozicije, a ker je izpopolnil svoj odtis na poznani temi, gre za atribut, na katerega se samozavestno zanaša.      A EP Accept the Risk and Continue je tako kot njegov predhodnik zvočna diva. Odlično zastavljene dramske kompozicije izpostavljajo prelivanje razpoloženj in metamorfoza od klubske k ambientalni glasbi je storjena brez nenadnega slišnega preloma. Torkar se v nasprotju z Anžičkom odloči za bolj ciklično usmerjene kompozicije, a ker je izpopolnil svoj odtis na poznani temi, gre za atribut, na katerega se samozavestno zanaša.      
11.10.2021, Radio Študent, 08080: Astro Disco + Gašper Torkar: Accept the Risk and Continue, Špela Cvetko

19.10.2021, ODZVEN / Sigic, Peticija za več glasbe Gašperja Torkarja, Jaša Bužinel
 

Pretekli dogodki

  1. , https://kamizdat.si/

SLIKE