Feminalz: Technoburlesque - Image Snatchers 3

2022

The Feminalz: Technoburlesque - Image Snatchers 3 Oblikovanje / Design: Tina Ivezić

Cena: 20 €

Opis

Tukaj je tretji del tehnoburleske: sodobna glasbeno-performativna subverzija z elementi ex-yu pop kulture in nagajivim, queerovsko-feminističnim humorjem. Znova so odprta vrata v disko klub, nova osemdeseta in stara dvatisoča, moderni trap in sodobne šlagerje. Muzika nastaja na podlagi predelav točk iz predstave Tatovi podob, ki se pod okriljem Zavoda Emanat na odrih odvija že od aprila 2013 in je bil uprizorjen že več kot 60-krat. Tatovi podob dokazujejo, da je performativni varieté, odziven na trende, odporen na norme in posmehljiv na realnost, danes še vedno živa forma družbenega komentarja. Zato smo že tretjič sklenili, da si predstava zasluži svoj ponovljiv konzumentski plošček.

Predelave, remikse in avtorsko klubsko muziko za predstavo Tatovi podob sestavlja umetnik Luka Prinčič (ex-Nova deViator, Deviant Funk, …), ki se mu pridružijo novi in ustaljeni gosti predstave iz kolektiva The Feminalz: DeeDeeVoid, Musée-Cunt, GlitterAid in kot tekstopisec_ka še Gospod Magdalenca. Znova premešana ekipa sodelavcev in sodelavk se na petih novih posnetkih predstavlja v dobro poznani luči, mešanici instrumentalnih klubskih komadov in besedilno polnih skladbah, ki delujejo tako kot performativne točke kot ponovljivi glasbeni štikeljci. Subverzivni okvir albuma postane očiten z njihovo sopostavitvijo: rimejka disko uspešnic Chake Khan “I’m Every Woman” in “So Many Men – So Little Time” Miquele Brown postaneta farsična ob GlitterAidovem prekmurskem trapovskem komadu Gucci Gučí in parodična ob elektro popevki “Neodvisne Ženske Pt. 1”. Tretji glasbeni portret Tatovov Podob zaokroži še poskočen remiks popevke “Nogometna Utakmica” Beti Jurković.

Prenos in nakup

Prosti prenos abluma (po modelu »plačaj kolikor hočeš«) je na voljo preko www.kamizdat.bandcamp.com.

Glasba je ustvarjena in objavljena pod pogoji Creative Commons BY-SA 4.0 licence ([Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0] – Attribution-ShareAlike). Več na www.creativecommons.com/licence.

Sodelavci

Luka Prinčič · glasba, produkcija, aranžmaji, mix
GlitterAid · besedilo in vokali v skladbah Gucci guči in Neodvisne ženske Pt.1
DeeDeeVoid, Musée-Cunt · besedilo in vokali v skladbi Neodvisne ženske Pt.1
Gospod Magdalenca · besedilo v skladbi Neodvisne ženske Pt.1
Aaron Goldbody · klaviature v skladbi So Many Men

Samuel Aubert / OpenMastering · mastering
Tina Ivezić · grafično oblikovanje
Maruša Hren · tisk in vezava USB knjižice

Andrej Pervanje · asistent produkcije, promocija
Luka T. Zagoričnik · asistent produkcije
Sabrina Železnik · asistentka promocije

Posebna zahvala vsem performerjem kolektiva Image Snatchers za skoraj 10 let vznemirljivega in zahtevnega procesa ustvarjanja, zaradi katerega sem ustvarjal glasbo, za katero si nikoli ne bi mislil, da jo bom kdaj naredil.

Podpora

Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana

Medijski odzivi

8.3.2022, Luka Prinčič, Image Snatchers 3 early access
30.5.2022, Clongclongmoo.si, The Feminalz "Technoburlesque: Image Snatchers 3"
1.7.2022, Radio Študent, The Feminalz: Image Snatchers 3

Pretekli dogodki

  1. , https://kamizdat.si/

SLIKE