Luka Prinčič: Albatross EP

2017

Luka Prinčič: Albatross

Cena: 5€

Opis

Kamizdat s ponosom predstavlja novo izdajo slovenskega veterana računalniške glasbe. Na tem EP-ju se Luka Prinčič predstavlja kot sofisticiran obrtnik elektronske atmosfere, pulzirajočih ritmov in glasbenih avantur. ALBATROSS EP prinaša sedem skladb, ki prečijo teritorije različnih žanrov of navdihujoče elektronike preko globoko nabasirane dub redčine do obdelav zvoka klavirja, ki se plastijo skozi nostalgične zvočne pokrajine. Te sonične zgodbe so dodobra prepojene s konkretno dozo elektro-brejkov uporabljenih s precizno mero mojstra vzorčenja.

Seznam skladb

1. Jaymups
2. Whale Ft
3. Floor
4. Speshlafer
5. Deabody
6. Groudue
7. Whale Ft Outtake

Prenos in nakup

Prosti prisluh in prenos (plačaj kolikor hočeš) in posebna omejena edicija CD-R so na voljo preko kamizdat.bandcamp.com

Ustvarjeno in objavljeno pod Creative Commons BY-SA licenco ([Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji] - Attribution-ShareAlike) www.creativecommons.com/licence

Sodelavci

glasba: Luka Prinčič
klavir in teme: Matjaž Predanič (1,2 in 7)
mastering: Igor Vuk
ilustracija: Emma Lazauski
grafično oblikovanje: Tina Ivezić & Luka Prinčič

Podpora

Medijska podpora: Radio Študent Ljubljana
Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo RS

Medijski odzivi

"[Zdi se], da je veteran domače elektronske scene in večmedijski umetnik, sicer znan tudi pod psevdonimom Nova deViator, tokrat v ospredje [...] postavil »le« glasbo. Upravičeno. Razen vzorčenja in subtilne manipulacije zvokov klavirja, s katerimi ploščo poveže v zaokroženo zgodbo, ne odkriva tople vode. Namesto tega se opre na studijske veščine in ukroji vrhunske, zvočno izklesane izpeljanke breakbeata, (warpovskega) IDM-a in nadubirane elektronike, ki sicer ne skrivajo starošolskega izvora, a skozi aktualne producentske pogruntavščine dobijo precej sodobnejšo podobo, kot se morda zazdi na prvi posluh."
04.08.2017, MLADINA, Luka Prinčič: Albatross EP, Goran Kompoš

"Albatross EP deluje kot odličen prikaz Prinčičevih raznolikih glasbenih praks in posredno tudi občih etičnih načel, zato lahko postane uporabno izhodišče za seznanitev z njegovim delom. Obenem ploščo lahko poslušamo tudi kot dokument o stanju nekoliko zapoznele, a kljub temu izredno dodelane in kvalitetne domače elektronske glasbe. "
04.09.2017, Odzven, Pesem o albatrosu, Matej Mihevc

01.10.2017, Radio Slovenija, Na piedestal, Luka Prinčič: Albatross EP, Jolanda Fele

Pretekli dogodki

  1. , Pritličje, Ljubljana, SI
  2. , Kamizdat.si

SLIKE

VIDEO