Ne čakaj na maj

2021

Joana Serra Forasté in Urša Sekirnik: Fent cua / Medtem ko smo čakali Foto / Photo: Nora Baylach

Čakale_li in dočakale_li smo dan, ko vas lahko ponovno povabimo na druženje v živo, od blizu. Prva, ki bo 'otvorila sezono' bo predstava, ki navdih črpa iz različnih vidikov čakanja v vrsti in v središče raziskave postavlja izkušnjo občinstva. Fent cua ali Medtem ko smo čakali v vrsti je participatorna predstava Urše Sekirnik in Joane Serra Forasté, ki je mednarodno premiero že doživela januarja v Barceloni, sedaj pa se bo končno predstavila še slovenski publiki.

Naprej poganjamo tudi izobraževalne aktivnosti. Plesni klasi Praktikum potekajo vsak ponedeljek, sredo in četrtek v sodelovanju s Srednjo vzgojiteljsko šolo, gimnazijo in umetniško gimnazijo Ljubljana. Ta mesec bomo nadaljevali tudi s ciklom vokalnih delavnic Glasna delavnica, ki jih vodi Irena Z. Tomažin. Tatovi podob pa bodo v delavnici Kako postati dober tat? nove talente tokrat iskali v Celju.

Kamizdat v maju napoveduje izid novega albuma ter koncert dvidevat in Nulla, predstavnic mlajših elektronskih producentk. Vse dosedanje dogodke in izdaje pa lahko najdete na https://kamizdat.si/sl/.

Na srečo lahko spletne vrtičke postopoma menjamo za dvorane in tako kontinuirano okopavamo, sejemo in žanjemo kulturne dogodke.

SLIKE