Tina Valentan (SI): Sodobna plesna tehnika in delavnica

03.03.2015
klas in delavnica, ki se osredotočata na iskanje plesa, ki nastaja skozi sledenje toku impulzov in majhnim premikov znotraj telesa

Tina Valentan (iz predstave Sezona lova M. Tomašika/ form The Hunting Season performanc by Milan Tomašik) foto/photo by: Stanislav Dobák

Opis

Klas temelji na principih, ki telo urijo v čim hitrejšem prehajanju v tla in iz tal, osveščajo povezavo med gibom in prostorom ter centrom in periferijo telesa. Ob tem se vzpodbuja razumevanje mišičnih/skeletnih povezav, zaupanje telesu, muzikalnost in užitek pri plesu. Vaje so preplet znanja iz tehnike Flying Low in nekaterih subtilnih somatskih pristopov k telesu.

Delavnica je zmes raziskovanja giba, improvizacije in deloma kompozicije. Osredotoča se na iskanje plesa, ki nastaja skozi sledenje toku impulzov in majhnim premikov znotraj telesa, katere poskušamo oblikovati v akcijo čim bolj neodvisno od volje in razuma. Usmerjena je k osveščanju individualnih gibalnih navad in vzpostavljanju drugačnih, posamezniku novih vzorcev premikanja. 

Biografija

Tina Valentan je plesalka in koreografinja, ki je zaključila študij na akademiji v Amsterdamu (The Theaterschool, smer SNDD).  Kot samostojna ustvarjalka na področju kulture razvija lastne projekte, ustvarja koreografije za gledališke in glasbene predstave in poučuje ples. Njena dela podpirajo različne produkcijske hiše: Federacija, Maska, Emanat, Mesto žensk, Plesna izba Maribor, European Cultural Foundation in Modul Dance. Trenutno kot plesalka sodeluje v predstavi Sezona lova, v koreografiji Milana Tomašika.

Kje

Program bo potekal na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A v Ljubljani.

Kotizacija

Za udeležbo na klasih med tednom se vpišete in kupite kartico 10-ih obiskov.
Prijave sprejemamo na praktikum.svsgl@gmail.com.
Vpis poteka od torka do četrtka med 18.30 in 20.30 na SVŠGL v gledališko-plesni dvorani, Kardeljeva ploščad 28 A. Prosimo vas, da vpis in kotizacijo poravnate pred pričetkom delavnice.

Pretekli dogodki

 1. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 2. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 3. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 4. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 5. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 6. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 7. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 8. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 9. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 10. , SVŠGL, gledališko-plesna dvorana, Ljubljana, SI
 11. , SVŠGL, plesna galerija, Ljubljana, SI
 12. , SVŠGL, plesna galerija, Ljubljana, SI

SLIKE