SuperCollider: uvod za začetnice_ke, SC101-2021

03.03.2021
v 8-delni uvodni delavnici bo enakovreden poudarek tako na igri kot razumevanju osnov programiranja

Kamizdat Rentgen x Ljudmila: Zlatko Baracskai, Luka Prinčič Foto / Photo: Kaja Brezočnik

Opis

SuperCollider je platforma za sintezo zvoka in algoritemsko kompozicijo, ki jo uporabljajo glasbeniki, umetniki in raziskovalci, ki delajo z zvokom. Je brezplačna in odprtokodna programska oprema, ki je na voljo za Windows, macOS in Linux.

V 8-delni uvodni delavnici bo enakovreden poudarek tako na igri kot razumevanju osnov programiranja. Po poti se bomo dotaknili tudi nekaterih osnov digitalnega zvoka in produkcije elektronske glasbe. Delavnica bo potekala v celoti online preko platforme Big Blue Button.

Namenjena je predvsem ženskam, trans in nebinarnim osebam, in sledi želji po ustvarjanju varnega prostora zanje. Udeležba je brezplačna, predhodne izkušnje niso potrebne. Zaželjena je resna motivacija za prisotnost skozi večino srečanj ter afiniteta za učenje novih programskih jezikov.

Biografija

Luka Prinčič (1977) je glasbenik, performer in intermedijski umetnik, ki se skozi leta delovanja na področju računalniške in elektronske glasbe, umetnosti zvoka, inter-medijskih instalacij in performansa posveča raznovrstnim pristopom k ustvarjalnim procesom in njihovi manifestaciji v umetniških dogodkih in delih. Diplomiral je na programu Audio Recording Arts (BA) na SAE Technology Institute v Londonu. Specializiran je za računalniško-podprto elektronsko in eksperimentalno glasbo, razdelane funk ritme, potopitvene zvočne pokrajine, glasbo za oder in video, ter umetniške raziskave na področju digitalnih medijev.

Praktične informacije

Kdaj in kje

Delavnica bo potekala na spletu vsako sredo, med 3. marcem in 21. aprilom 2021, ob 19.00. Prijave s kratko predstavitvijo pošljite na info@emanat.si do 28.2.2021. Po prijavi boste prejele_i praktične napotke in povezavo do spletne učilnice.

Pretekli dogodki

  1. ,
  2. ,
  3. ,
  4. ,
  5. ,
  6. ,
  7. ,
  8. ,

SLIKE