Simeon Huzun (SI): DISCOmmoveo: Somatski klovn

17.08.2022
brzinska klovnska delavnica za ne-klovnske uprizoritvene junak(inj)e

Simeon Huzun Foto / Photo: Simeon Huzun

Delavnica bo potekala v sklopu Platforme »malih umetnosti«, ki bo potekala od 16. do 19. avgusta 2022 v Ljubljani.

Opis

Vabljeni na brzinsko klovnsko delavnico, kjer se bomo zaradi njene dolžine lotili ene same prvine klovnenja. Skozi niz predlogov in iger bomo raziskali, kako se pri klovnenju uporablja pogled. To izkušnjo bomo nato vključili v lastne uprizoritvene načine, kot so ples, gledališče, performans, burleska, kabaret, ball, drag show in kar je še tega, se z vsem omenjenim igrali in se ob tem neznansko zabavali.

DISCOmmoveo je igra, ki iz konteksta dela tekst. Ena taka igra, ki bo prevzela obliko delavnice, je somatski klovn. Delavnica je primerna za vse z apetitom po uprizarjanju v kakršnikoli obliki, ki bi radi spoznali kakšno orodje klovnenja, da obogatite svoje siceršnje uprizoritvene kompetence v družbi drugih uprizoritvenih junakov_inj. Pridite oblečeni v oblačila, udobna za gibanje.

Biografija

MC igre oziroma vodja delavnice je Simeon Huzun, ki je član skupine klovnov zbranih okoli klovnske predstave Za crknt. Kot klovn dela tudi za Društvo Rdeči noski. Je pa tudi član DISKOlektiva, ki raziskuje igr(iv)o(st) v vlogah kot so plesalec, koreograf, klovn, pedagog, pisec, producent; in rezultate raziskav podaja v oblikah kot so predstava, performans, instalacija, dogodek, srečanje, igra, točka, publikacija, spletišče, muzej, rezidenca, video, glasba.

Povezava: http://zacrknt.si
http://discommoveo.upri.se/discovery

Kdaj in kje

Delavnica bo potekala v Plesnem in gledališkem centru SVŠGUGL, Kardeljeva ploščad 28 A, 1000 Ljubljana, od 17. do 18. avgusta 2022, vsak dan med 15.00 in 17.00.

Kotizacija

Trajanje: 2 h na dan
Kotizacija: 20 eur
Prijave: https://tix.emanat.si

Pretekli dogodki

  1. , Plesni in gledališki center SVŠGUGL, Ljubljana, SI

SLIKE